«Εάν μπορούσαμε να διασφαλίσουμε την κερδοφορία και την εύρυθμη λειτουργία τότε θα το κρατούσαμε. Πάντως είναι ακόμα ρευστή η κατάσταση. Την αποκλειστική ευθύνη για την απόφαση για το λατομείο της ΜΑΚΕΔΝΟΣ έχει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η απόφαση θα ληφθεί από εκεί και δεν θα περάσει από δημοτικό συμβούλιο» εξήγησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, Κίμων Μηταλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, και συμπλήρωσε «αυτό που είπα και χθες και προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι ότι ανά πάσα στιγμή όταν υπάρχει κάποιο θέμα μπορεί να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να ενημερωθούν όλοι αλλά δεν μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να ακυρώσει ή να επιβεβαιώσει την απόφαση. Όσων αφορά τη διαδικασία, επειδή είμαι και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΑΚΕΔΝΟΣ, αυτό το οποίο έχουμε αποφασίσει ομόφωνα είναι η ανάθεση στη νομική σύμβουλο της ΜΑΚΕΔΝΟΣ να συντάξει τους όρους βάσει του θεσμικού πλαισίου ενοικίασης λατομείων και αυτοί να έρθουν προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο».

Ο κ. Μηταλίδης αναφέρθηκε και στην επιστολή του δημάρχου Άργους Ορεστικού, σχολιάζοντας σε συνέχεια των όσων είπε χθες ο κ. Κορεντσίδης. «Ο κ. Κεπαπτσόγλου έκανε ένα λάθος πολιτικής φύσεως. Δεν μπορεί να στέλνει σε συνάδελφο δήμαρχο επιστολή η οποία να λέει “σας καλώ”. Δεν γίνεται αυτό. Ο τρόπος και το ύφος της επιστολής ήταν το λιγότερο απαράδεκτος. Ο δήμαρχος θέλει να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του δήμου, δεν χρειάζεται νουθεσίες σε μία επιστολή που υποτίθεται ότι στέλνει ιδιωτικά και την διαρρέει στα μέσα», είπε.

Αναφορικά με την εικόνα του λατομείου, ο κ. Μηταλίδης υποστήριξε ότι τα χρέη είναι τεράστια, είναι μια ξεπουπουλιασμένη κότα, απαντώντας στην αναφορά Ταμήλια ότι είναι μια χρυσή κότα, προσθέτοντας ότι είναι μονόδρομος το συμμάζεμα. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα γίνει με τα χρέη εάν αποφασιστεί η εκμίσθωση, είπε ότι τη συμφωνία πρέπει να τη δούμε σαν σύνολο, αποφεύγοντας πάντως να τοποθετηθεί προσωπικά στο θέμα: «Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, ένας σημαντικός όρος, αλλά πρέπει να τα δούμε όλα σαν σύνολο». Όσον αφορά τους εργαζόμενους υποστήριξε πως ακόμα και να μην τους κρατήσει ο μισθωτής θα απορροφηθούν σε άλλη δομή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here