Μία φωτογραφία με έξι άδειες θέσεις λεωφορείου στη Νορβηγία κατάφερε να εκνευρίσει ένα γκρουπ με αντι-μεταναστευτική ατζέντα στο Facebook.

Μοιάζει κωμικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά θλιβερό το γεγονός ότι κάποιος ανέβασε αυτή φωτογραφία στο συγκεκριμένο «κλειστό» γκρουπ στο Facebook, το οποίο ονομάζεται «Fedrelandet viktigst» (Fatherland first) στη Νορβηγία και ο κόσμος νόμιζε ότι πρόκειται για γυναίκες που φορούν μπούργκα.

Επίσης τραγικό είναι το γεγονός ότι θεωρώντας ότι πρόκειται για μουσουλμάνες, η ανάρτηση είχε πάνω από 100 σχόλια τα οποία τόνιζαν πόσο τρομακτική είναι αυτή η εικόνα, ότι μπορεί να πρόκειται για τρομοκράτες με όπλα, ότι είναι τρομακτικό και τραγικό.

Παρ’ ολ’ αυτά, η φωτογραφία δεν είναι παρά μία φωτογραφία έξι άδειων καθισμάτων στη Νορβηγία, την οποία σύμφωνα με την Washington Post, ανέβασε ένας δημοσιογράφος, ο Johan Slattavik, προκειμένου να δει τις αντιδράσεις των ανθρώπων στο ρατσιστικό αυτό γκρουπ. Μπορεί ο δημοσιογράφος να διασκέδασε με τις αντιδράσεις στην φωτογραφία, οι οποίες είναι πράγματι κωμικές, αλλά δεν παύει να είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα των αντι-μεταναστευτικών διακρίσεων και του τυφλού ρατσισμού που παρατηρείται όλο και πιο έντονα σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here