Την πρόθεσή του να παραχωρήσει στο Δήμο Καστοριάς την προσωπική του συλλογή βιβλίων, ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Καστοριάς, Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης.

Σε μια στιγμή βαθιάς συγκίνησης στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς, ο κ. Σημαιοφορίδης ζήτησε την αποδοχή της προσφοράς, σημειώνοντας πως η συλλογή του ανέρχεται σε, περίπου, 20.000 έργα, τα οποία θα παραχωρήσει στο δήμο Καστοριάς με τρεις, όμως, προϋποθέσεις.

Την εύρεση χώρου υποδοχής του όγκου των βιβλίων, τη λειτουργία του χώρου στέγασης ως αυτοτελές παράρτημα, παράλληλα με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς  και την ηλεκτρονική ταξινόμηση και καταγραφή κατά τίτλο και συγγραφέα. «Ένα έργο ζωής, τα βιβλία αυτά, είναι δημιούργημα όλης της διάρκειας της ζωής μου, γιατί είχα πάθος με τα βιβλία. Ήγγικεν το τέλος. Κάπου έπρεπε να καταλήξει. Ήταν απόφαση ειλημμένη από καιρό. Να μείνουν εδώ, στο Δήμο. Και φυσικά να εξυπηρετεί όλο το Νομό, όλη τη Δυτική Μακεδονία».

Μετά το τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Σημαιοφορίδης καταχειροκροτήθηκε από το Σώμα, ενώ η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here