Σήμερα μεγάλη γιορτή για το χωριό μου, τιμούμε την μνήμη του Αγίου Διονυσίου εκ Κορησού κτιτορα της ομώνυμης Μονής στο Άγιο Όρος.
Στη Θεία Λειτουργία στην ομώνυμη εκκλησία στο λόφο πάνω από το χωριό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Καλλίνικος, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους οι αρχές του τόπου και πλήθος επισκεπτών.
Στη συνέχεια γιορτάσαμε τα ονομαστηρια του πατέρα Διονύση τον οποίο και εύχομαι Υγεία στον ίδιο και την οικογένεια του και πολλά χρόνια να μας καθοδηγεί πνευματικά!
Η πλατεία του χωριού γεμάτη! Η γιορτινή διάθεση και τα χαμόγελα παντού!
Σε αυτό φυσικά συνετέλεσε και ο Σύλλογος Αγίου Διονυσίου Κορησού που δίνει γιορτινή νότα με τις τριήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε.
Ήδη χθες μετά τον Εσπερινό ο αγαπητός συμπατριώτης κ. Βασίλης Στυλιάδης έδωσε διάλεξη για τον βίο του Αγίου Διονυσίου αλλά και του αδερφού του Αγίου Θεοδοσίου.
Σήμερα έγινε ξενάγηση από τον ίδιο στα μνημεία της Κορησού.
Οι εκδηλώσεις επικουρούνται από το Forum Πνευματικού και θρησκευτικού Τουρισμού παρουσία του οργανωτικού μέλους κ. Σιδερη Σμαρόπουλος και Προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων και της κ. Σουλτάνας Ζορμπίδου συνεργάτη του Συνδέσμου.
Το βράδυ ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι στην καταπληκτική τοποθεσία του λόφου πάνω από το χωριό ενώ αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στο βουνό Γάβρος.
Χρόνια Πολλά να μας φωτίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here