Καμπανάκι Χαρδαλιά για την εκτίναξη των κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης – Τι είπε για τα ενεργά κρούσματα στους Δήμους Κοζάνης-Εορδαίας-Βοΐου και τη Σιάτιστα – 221,43% αύξηση στους νοσηλευόμενους σε κλίνες ΜΕΘ-COVID στην περιοχή- «Έκκληση για εφαρμογή μέτρων»

Ειδική αναφορά έκανε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην επιδημιολογική εικόνα της ΠΕ Κοζάνης την οποία χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ανησυχητική».

Σήμερα υπάρχουν 738 ενεργά κρούσματα, ενώ εντοπίστηκαν 1771 στενές επαφές από την ιχνηλάτηση . Δηλαδή, υπάρχουν στην ΠΕ Κοζάνης 1458 ενεργά και πιθανά κρούσματα

Την ίδια ώρα η κατάσταση σε κλίνες ΜΕΘ covid  είναι οριακή στην Κοζάνη, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο δήμο Κοζάνης το τελευταίο δεκαήμερο τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 97.56%, αύξηση που συμπαρασύρει και τους άλλους  δήμους της περιοχής, λόγω αυξημένης μετακίνησης μεταξύ του νομού, τόνισε.

Στο Δήμο Εορδαίας Εορδαίας τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν κατά 98,13% και κατά 921%. στο Δήμο Σερβίων.

Στη Σιάτιστα χθες σε δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΟΔΥ ο δείκτης θετικότητας ήταν στο «εξωπραγματικό», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, 13.2%.

Στην ΠΕ Κοζάνης απευθύνουμε ισχυρότατη σύσταση και έκκληση για πιστή τήρηση μέτρων για να μη δούμε το χειρότερο δυνατό σενάριο, κατέληξε.

Στην Κοζάνη παρουσιάζεται αύξηση 221,43% στον αριθμό των νοσηλευομένων σε κλίνες ΜΕΘ-COVID, κάνοντας έκκληση για εφαρμογή των μέτρων.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here