Την άποψη πως τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, στη σχετική ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου για την πορεία της πανδημίας, λέγοντας μάλιστα πως κάτι τέτοιο εισηγήθηκε και στην Πολιτική Προστασία.

Όπως τόνισε, η μετάδοση πλέον σημειώνεται σε μικρές ηλικίες, ενώ η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται επιδείνωσε το πρόβλημα στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στην Π.Ε. Κοζάνης.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ενημερώνοντας σχετικά με την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κοζάνης, επιβεβαίωσε πως έχει ξεπεράσει τα όριά του ενώ σημείωσε πως υπάρχει άμεση ανάγκη για συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών όπως πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι και παθολόγοι.

«Η προσπάθεια που έγινε για συνδρομή ιδιωτών γιατρών δεν έχει αποτέλεσμα μέχρι στιγμής», τόνισε και πρόσθεσε πως σημειώνονται περιπτώσεις γιατρών οι οποίοι ζητούν να αποχωρήσουν από την περιοχή: «Δυστυχώς κάποιοι γιατροί θέλουν να φύγουν λόγω πίεσης που αισθάνονται σε συγκεκριμένες κλινικές…».

Ζήσης Πιτσιάβας, e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here