Καστοριανοί, ταξιδευτές, περαστικοί, επαγγελματίες ή όχι, απαθανατίζουν την Καστοριά σε όλο της το μεγαλείο. Απολαύστε δέκα υπέροχες φωτογραφίες από την ανοιξιάτικη Καστοριά από την βάση του 500px.com. To 500px είναι μια φωτογραφική κοινότητα και εμπορικό site για την φωτογραφία και τροφοδοτείται από δημιουργικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Kranionas

Panos Zoulakis

kastoria

Danis K

Cane Island

The Escapist

Spring in Lake

Ioannis Ioannidis

Feeling of FreedomIoannis Ioannidis

Into The Green Forest

Ioannis Ioannidis

Walking by the lake

Michalis Kaloumenos

City into a bubble

Vivi Anndre

pelican

Natalia Antipas

Southern Promenade of Kastoria

The Escapist

SpringTime 2016

Tasos Ni

spring...

Jorgji Sidheri

new members in the family...

Jorgji Sidheri

Spring flowers

Christos Ouslis

Η κεντρική φωτό είναι της Natalia Antipas

 

Καστοριά: Ένας παράδεισος στην αγκαλιά της λίμνης, ένας μοναδικός προορισμός

Η Καστοριά είναι μια πόλη που εισχωρεί στα νερά της πανέμορφης λίμνης. Μια λίμνη που αγκαλιάζει την Καστοριά προσφέροντας εικόνες μοναδικής ομορφιάς;

Τη γραφικότητα μιας από τις πιο όμορφες πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, της Καστοριάς. Χτισμένης αμφιθεατρικά και λουσμένης από τα πυκνά δάση της παρθένας φύσης, συμπληρώνουν τα νερά της παγωμένης το χειμώνα λίμνης σε υψόμετρο 620 μ.

Η Καστοριά, είναι μια επιλογή που ανταμείβει όσους θέλουν να απολαύσουν υπέροχες εικόνες.
Να γευτούν καλό παραδοσιακό φαγητό.
Επίσης, να απολαύσουν τη μοναδική βυζαντινή αρχιτεκτονική των διατηρημένων αρχοντικών, τα αξιοθέατα, τους βυζαντινούς ναούς και μουσεία
Ακόμη, να ανακαλύψουν το μύθο του δράκου. Αλλά και μια αναπαράσταση της ζωής των κατοίκων του λιμναίου οικισμού πριν από 7.500 χρόνια.

Επίσης, στην Καστοριά, η τέχνη της γουνοποιίας, που ασκείται από τα βυζαντινά χρόνια με παραδοσιακό τρόπο μέχρι και σήμερα. Τα δερμάτινα προϊόντα μοναδικής ποιότητας, αλλά και ντόπια προϊόντα της φύσης, όπως άγρια μανιτάρια και όσπρια, θα σας προσελκύσουν να τα γνωρίσετε.

Και να απολαύσετε τον καφέ και το φαγητό δίπλα στην υπέροχη φύση… άκαπνοι, γιατί οι Καστοριανοί σερβίρουν χωρίς να προσφέρουν… τασάκι, δημιουργώντας μια γλυκιά καθαρή ατμόσφαιρα στους πελάτες τους!

Τον ήρεμο περίπατο πλάι στα νερά της λίμνης ταράσσει το πέταγμα των κορμοράνων, των πελαργών, αργυροπελεκάνων και άλλων υδρόβιων πτηνών.

Η περιοχή Ντολτσό

Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης βρίσκεται ο οικισμός Ντολτσό. Με τα πανέμορφα σοκάκια και τα καστοριανά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Που ακολουθούν τη διακοσμητική της λαϊκής παραδοσιακής τέχνης των Ηπειρωτών και Δυτικομακεδόνων τεχνιτών και καλλιτεχνών. Εφαρμοσμένη κατά τον ίδιο τρόπο στους ναούς και στα αρχοντικά του 17ου και 18ου αιώνα, της ίδιας περιοχής.

Η παλιά πόλη της Καστοριάς, η περιοχή Ντολτσό, με τα στενά πλακόστρωτα καλντερίμια, τα μεγαλόπρεπα Καστοριανά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες θα σας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο και στη λαμπρή ιστορία της πόλης.

Στην περιοχή φιλοξενούνται σε παλιά αρχοντικά και λειτουργούν το Λαογραφικό, το Ενδυματολογικό και το Δεληνάνειο μουσείο.

Ζήστε το μύθο του Δράκου στο μοναδικό λιμνοσπήλαιο

Μια από τις μοναδικές εμπειρίες που μπορούν να ζήσουν μικροί και μεγάλοι είναι η επίσκεψη στο λιμνοσπήλαιο του Δράκου, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Εκεί μπορείτε να πάτε ακόμη και με τα πόδια περπατώντας παράλληλα με τη λίμνη, μόλις 2 χλμ. από το κέντρο στη βόρεια πλευρά της Καστοριάς.

Μαγευτικές εικόνες στο σπήλαιο του Δράκου

Στο εσωτερικό του υπάρχουν μεγάλα χερσαία και λιμναία τμήματα με εντυπωσιακό σταλακτικό διάκοσμο καθώς περιλαμβάνει επτά υπόγειες λίμνες, δέκα αίθουσες, πέντε διαδρόμους – σήραγγες.

Στο εσωτερικό του σπηλαίου εντοπίστηκαν παλαιοντολογικά κατάλοιπα, με κυριότερα τα οστά σπηλαίας άρκτου ή αρκούδας των σπηλαίων (Ursus Speleaus).

Γιατί όμως ονομάστηκε σπήλαιο του Δράκου; Κάποιοι αποδίδουν την ονομασία στο σχήμα της σπηλιάς που μοιάζει με στόμα δράκου.

Η επικρατέστερη όμως είναι πως πολλά χρόνια πριν, μέσα στη σπηλιά, που ήταν χρυσωρυχείο, κατοικούσε ένας δράκος.

Με τις φλόγες που έβγαζε, το φυλούσε άγρυπνα. Άνθρωποι που θέλησαν να μπουν στη σπηλιά, πολέμησαν με τον δράκο, όπου και τον σκότωσαν.

Ενυδρείο με ψάρια γλυκού νερού

Γιατί να μην προσθέσουμε και λίγο από περιβαλλοντική εκπαίδευση στην εξόρμησή μας; Και μάλιστα στο μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού στα Βαλκάνια;

Το Ενυδρείο Καστοριάς «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» στεγάζεται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και βρίσκεται στην είσοδο της πόλης.

Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν αυτόχθονα και ενδημικά ψάρια και οργανισμούς των γλυκών νερών, λιμνών και ποταμών της Ελλάδας.

Το ενυδρείο μάλιστα αναπαριστά μεσογειακά λιμναία και ποτάμια οικοσυστήματα με σύγχρονο τρόπο που συναρπάζουν.

Οι βυζαντινοί ναοί και τα μοναστήρια

Ο νομός της Καστοριάς προσελκύει και τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού αλλά και όσους θέλουν να θαυμάσουν τις εκκλησίες με τις λαμπρές τοιχογραφίες και τα μοναστήρια της περιοχής.

Πολλά βυζαντινά μνημεία, από το τέλος του 9ου αιώνα, σπάνια δείγματα της αρχιτεκτονικής αυτής της περιόδου, με ορισμένα τοπικά χαρακτηριστικά, δίνουν στην Καστοριά μια ξεχωριστή φυσιογνωμία βυζαντινής τέχνης.

Κάποιοι από τους ναούς είναι Παναγία Κουμπελίδικη, ο Άγιος Στέφανος κ.ά., ενώ Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας και η Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας αξίζουν το χρόνο σας.

Και ένα ταξίδι στην… Προϊστορία

Η βόλτα στην προϊστορία, στο χρόνο για τους επισκέπτες της Καστοριάς φτάνει 7.500 χρόνια πριν! Πολύ λίγα χιλιόμετρα από την πόλη, μπορείτε να απολαύσετε την αναπαράσταση της ζωής των κατοίκων της λίμνης και του προϊστορικού λιμναίου οικισμού, στο Δισπηλιό.

Ακόμη μπορείτε, στο Δισπηλιό Καστοριάς να δείτε την τεχνογνωσία με την οποία κατασκεύαζαν τις καλύβες τους πάνω στα νερά της λίμνης. Να γνωρίσετε το νοικοκυριό τους, τα εργαλεία των ψαράδων και των γεωργών, μια μοναδική πολιτιστική διαδρομή στο χρόνο.

Στο Δισπηλιό οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 1992. Σήμερα στο Δισπηλιό στην Αναπαράσταση υπάρχουν 8 καλύβες. Που αποτυπώνουν την εικόνα ενός προϊστορικού Λιμναίου Οικισμού πριν από 7.500 χρόνια.

Μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τις γεύσεις!

Επίσης, μην ξεχάσετε να δοκιμάστε μερικές συνταγές που τουλάχιστον το Dailythess τις γεύτηκε για πρώτη φορά στην Καστοριά. Δοκιμάστε τα κεφτεδάκια μακάλο. Δηλαδή, κεφτέδες με αλευρόσαλτσα, έναν χυλό που παλιά ετοίμαζαν για να συνοδεύουν τα τηγανητά ψάρια ή τους κεφτέδες. Φυσικά να γευτείτε μανιτάρια, τα καστοριανά φασόλια γίγαντες, τον καστοριανό μπάτζο σαγανάκι με αβγό μάτι πάνω του. Να δοκιμάσετε πίτες και φυσικά λιμνίσια ψάρια, γριβάδι, τουλιανό και άλλα.

καστοριά

Καστοριά

Καστοριά

dav

Καστοριά

Καστοριά

Καστοριά

Καστοριά

Καστοριά

Καστοριά

 

Ξενοδοχεία

Orologopoulos Mansion Luxury Hotel

Καστοριά

Το παραδοσιακό Orologopoulos Mansion βρίσκεται στην περιοχή Ντολτσό, στην παλιά πόλη της Καστοριάς και είναι χτισμένο σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική. Προσφέρει κομψά καταλύματα με δωρεάν Wi-Fi.Εξαιρετικο, ολα ηταν υπεροχα.τοποθεσια,προσωπικο,χωρος σταθμευσης.

Λιγότερα
Μέση τιμή/βράδυ: € 65

Calma Hotel & Spa

Καστοριά

Το Calma Hotel & Spa βρίσκεται 3χλμ. από το κέντρο της Καστοριάς και διαθέτει ένα κέντρο σπα με σάουνα και χαμάμ, καθώς και μια εποχική πισίνα. Απίθανο ξενοδοχείο – πεντακάθαρο, με πολύ άνετα και καθαρά δωμάτια. Οι χώροι του ξενοδοχείου παρά πολύ όμορφοι και minimal. Το πρωινό παρά πολύ καλό . Το προσωπικό εξαιρετικό

Περισσότερα
Μέση τιμή/βράδυ: € 62

Enastron View Hotel

Καστοριά

Το Enastron View Hotel βρίσκεται σε απόσταση 4χλμ. από την πόλη της Καστοριάς και προσφέρει κομψές μονάδες με πανοραμική θέα στην πόλη και στη λίμνη της Καστοριάς.Ησυχο ξενοδοχείο με άνετο, καθαρό και όμορφα διακοσμημένο δωμάτιο. Μεγαλο κρεβάτι και άνετο. Φανταστική θεα απο το μπαλκόνι. Άψογη εξυπηρέτηση. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Λιγότερα
Μέση τιμή/βράδυ: € 49

Hotel Doltso

Καστοριά

Το Hotel Doltso είναι παραδοσιακά χτισμένο με πέτρα και ξύλο και βρίσκεται σε βολική τοποθεσία, στην παλιά πόλη της Καστοριάς, σε απόσταση μόλις 50μ. από τη λίμνη.όλα ήταν υπέροχα, και το προσωπικό ευγενέστατο και εξυπηρετηκότατο…!

Λιγότερα
Μέση τιμή/βράδυ: € 75

Esperos Palace Luxury & Spa Hotel

Καστοριά

Το κομψό Esperos Palace Luxury & Spa Hotel προσφέρει πολυτελείς κοινόχρηστους χώρους με γκρίζο μάρμαρο και δωμάτια με δρύινο δάπεδο.Το ξενοδοχείο βρίσκετε πολύ κοντά στο κέντρο της Καστοριάς σε ήσυχο περιβάλλον !!!Είναι άνετο, καθαρό με πολύ καλό πρωινό και πάνω από όλα έχει πολύ εξυπηρετικό προσωπικό!!!

Λιγότερα
Μέση τιμή/βράδυ: € 54,30

Limneon Resort & Spa

Καστοριά

Το Limneon Resort & Spa βρίσκεται σε μια όμορφη έκταση 22 στρεμμάτων και προσφέρει σουίτες και δωμάτια με θέα στη λίμνη.πολυ πλουσιο πρωινο και υπεροχο δωματιο με ωραια λευκα ειδη και διακοσμηση

Λιγότερα
Μέση τιμή/βράδυ: € 81

www.trivago.gr

Καστοριά

Kastoria

Η Καστοριά στο Διαδίκτυο – Ξενοδοχεία, κρατήσεις, αξιοθέατα, διακοπές, εκδρομή – Όλα τα στοιχεία

https://sentra.com.gr/

https://sentra.com.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here