Την πρώτη διαδρομή ορεινού τρεξίματος για το κοινό πραγματοποίησε η αθλητική ομάδα της Καστοριάς “Grammos Mountain Athletes”

το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή. Αφετηρία της συνάντησης ήταν ο περιφερειακός δρόμος επάνω από την Καλλιθέα στους πρόποδες της κορυφής Ψαλίδα.

Η εκδήλωση είχε σκοπό να γνωρίσουν τα άτομα που συμμετείχαν το ορεινό τρέξιμο, τη γρήγορη κίνηση στο βουνό και να γίνει μία όμορφη μικρή βόλτα στην ευρύτερη περιοχή. Η διαδρομή ήταν περίπου 5 χλμ με πολλαπλές κλίσεις του εδάφους και ξεκίνησε με χωματόδρομο σε χαλαρό ρυθμό ανάβασης και συνέχισε σε χαραγμένο μονοπάτι περνώντας μέσα από βελανιδιές και βραχώδη εδάφη. Υπήρχαν διαστήματα περπατήματος έτσι ώστε να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τα περάσματα σε ανώμαλο έδαφος.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το ορεινό τρέξιμο γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη, αποκτώντας πολλούς οπαδούς και πολλοί είναι οι Καστοριανοί δρομείς που παίρνουν μέρος σε αγώνες και έχουν διακρίσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επόμενες διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα τους στο facebook Grammos Mountain Athletes “Skiers, Runners, Bikers”.

Αναστασία Γιαννουλοπούλου

oreino treximo kastoria

oreino treximo kastoria 2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here