To ψάρι είναι ένα δύσκολο στοίχημα που, αν το κερδίσεις, γίνεσαι για πάντα ο αγαπημένος προορισμός για τους πιο απαιτητικούς, εκείνους που εκτιμούν τη λεπτή γεύση των ψαρικών και των θαλασσινών και απολαμβάνουν συνταγές που αναδεικνύουν τον πλούτο της θάλασσας.

Αυτό το στοίχημα ετοιμάζεται να κερδίσει ο Βασίλης Πολυχρονίου, που ετοιμάζει πυρετωδώς στην Λεωφόρο των Κύκνων το Aperta, έναν χώρο, δηλαδή, ανοιχτό, ελεύθερο και απεριόριστο, ότι ακριβώς σημαίνει η ιταλογενής αυτή λέξη.

Το Aperta, που ανοίγει τις πόρτες του στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα είναι ένα «διπλό» μαγαζί. Ένα ιχθυοπωλείο με όλα τα καλούδια των ελληνικών θαλασσών αλλά και μια προσεγμένη σύγχρονη κουζίνα, με πλήρες μενού που θα ανανεώνεται καθημερινά.

Μια κουζίνα, με μεσογειακό χαρακτήρα και προτάσεις στις οποίες τα φρέσκα υλικά θα συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο για να αναδείξουν ό,τι βγάζει η θάλασσα. Αλλά και σαλάτες και μεζέδες που μυρίζουν θάλασσα.

Και παρόλο που ο προσανατολισμός του Aperta είναι το Take Away, οι… τυχεροί που θα προλαβαίνουν τα ελάχιστα τραπέζια «ενώπιον» της κουζίνας, θα μπορούν να απολαμβάνουν τα πιάτα με θέα την πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς. Μέχρι την Άνοιξη δηλαδή, αφού το επόμενο στάδιο είναι να στηθεί η αυλή του Aperta για πιο… άμεσες απολαύσεις!

Όσων αφορά, τώρα, το take away, πέρα από το φρέσκο ψάρι, ότι τσιτσιρίζει στα τηγάνια και ότι κοχλάζει στα ταψιά και τις κατσαρόλες, θα «ανεβαίνει» στη σελίδα του Aperta στο Facebook, στην αρχή κάθε εβδομάδας για να μην υπάρχει… καμία δικαιολογία.

Υπομονή, λοιπόν, λίγες μέρες ακόμη, για να μπουν στη ζωή μας, σαρδέλες παντρεμένες, burger ψαριού, ριζότο θαλασσινών και πολλά πολλά άλλα που οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το Aperta ανυπομονούν να μας συστήσουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here