Σε κλοιό κακοκαιρίας από τις επόμενες ώρες η χώρα – Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Νέα σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός, από τις απογευματινές ώρες, και από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Αργά το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Aπό το Facebook του προγνώστη καιρού Γιώργου Βασιλειάδη: 

Φίλες και Φίλοι καλησπέρα σας, συνηγορούν τα στοιχεία και σήμερα για σημαντική αλλαγή του καιρού από αργά το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της Τρίτης με πυκνές χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Ως συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις η προγνωση γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, με δεδομένο ότι η θερμοκρασία θα κινηθεί σε οριακά επίπεδα (σχετικά με τα υψόμετρα εκδήλωσης χιονοπτώσεων).

Πάντως παραμένει ως πιθανό σενάριο να εκδηλωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις πάνω από τα 550μ έως 700μ υψόμετρο στην περιφέρεια, με το ύψος του υετού να ξεπερνά κατά τόπους τα 15εκ. Στο αυριανό δελτίο καιρού της τηλεόρασης του Flash θα μιλήσουμε αναλυτικά με τα πιο φρέσκα στοιχεία για αυτή την αλλαγή του καιρού η οποία φαίνεται ικανή να δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here