Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το απόγευμα, όπως ήταν προγραμματισμένο, η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του θρυλικού Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη, στο προαύλιο του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γερμανό Καραβαγγέλη είναι η πρώτη εκδήλωση που ανοίγει τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Παύλο Μελά και όλους του ήρωες του Μακεδονικού αγώνα.

Παρών στην επιμνημόσυνη δέηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος πλαισιωμένος από τον Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ και τους Μητροπολίτες μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μάλιστα μετά το πέρας της δέησης ο Αρχιεπίσκοπος εναπόθεσε στεφάνι στο μνημείο όπου φυλάσσονται τα οστά του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα και θρυλικού Μητροπολίτη που συνέδεσε το όνομα του με τον Παύλο Μελά και την ελευθερία της Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής της ΝΔ στην Καστοριά, Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της Καστοριάς, σύλλογοι απογόνων Μακεδονομάχων και πλήθος κόσμου, που με βαθιά συγκίνηση πλαισίωσε την πρώτη εκδήλωση στην Καστοριά από την Ιερά Σύνοδο.

Η δέηση για τον μεγάλο Μητροπολίτη της Καστοριά, ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο το πρωί, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, που θα ξεκινήσει στις 6.30 το πρωί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here