Η κοινωνιολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς, Δήμητρα Σταύρακα, μίλησε για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Τον τελευταίο χρόνο περίπου 4.872 γυναίκες σε όλη την Ελλάδα βρήκαν το κουράγιο να καταγγείλουν πως έπεσαν θύματα βίας, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Στην Καστοριά το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών στα 7 χρόνια λειτουργίας του έχει σταθεί δίπλα σε περίπου 250 γυναίκες με περίπου το 80% των περιπτώσεων να είναι ενδοοικογενειακή βία. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες είναι ηλικίας μεταξύ 25 με 55 ετών.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον Χρήστο Νατσούλη και στον Antennes FM 93.6:

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς για τη «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

25 Νοεμβρίου – Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Τι μπορεί να συμβολίζει αυτή η ημέρα; Γιατί έχει καθιερωθεί;

Τις απαντήσεις τις λάβαμε, δυστυχώς με τον τραγικότερο τρόπο, καθώς μια ακόμη γυναικοκτονία έγινε στη χώρα μας τη Δευτέρα.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, στα εφτά χρόνια λειτουργίας του, έχει πραγματοποιήσει σειρά αξιόλογων δράσεων και σημαντικών πρωτοβουλιών με στόχο τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την αναγνώριση του φαινόμενου της έμφυλης βίας ως μείζον κοινωνικό πρόβλημα και να συζητηθεί ως κάτι που υπάρχει, που συμβαίνει και μας αφορά όλους.

Φέτος οι πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν λόγω του covid-19, δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί καμία διά ζώσης δράση, αφού ένας από τους στόχους του Κέντρου είναι και η κοινωνική αλληλεπίδραση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Με την ευκαιρία όμως της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, παρουσιάζει όλες τις οπτικοακουστικές εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την εξάλειψη του ντροπιαστικού αυτού φαινομένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here