Αντιδράσεις στον χώρο των εκπαιδευτικών της Καστοριάς προκαλούν οι αλλαγές στις εγγραφές των μαθητών στην Α Δημοτικού αλλά και των Νηπιαγωγείων.

Συγκεκριμένα, σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συγκροτείται τριμελής Επιτροπή η οποία θα ρυθμίζει τις εγγραφές μαθητών όταν αυτές ξεπερνούν τις 25 σε κάποιο σχολείο.
Αν ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 25 σε ένα τμήμα , ο Διευθυντής του σχολείου αποστέλλει πίνακα με τα ονόματα των μαθητών που διαμένουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου με τις σχολικές περιφέρειες όμορων σχολείων. Η Επιτροπή προβαίνει σε κλήρωση μεταξύ των μαθητών του ανωτέρω πίνακα, έτσι ώστε να προκύψει ο αριθμός μαθητών που συμπληρώνουν τους 25 σε τμήμα.
Οι μαθητές που δεν έχουν κληρωθεί κατανέμονται, με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της Επιτροπής, σε όμορα σχολεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους.

Για το ζήτημα μίλησαν στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, η Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Δυτικής Μακεδονίας, Βασιλική Μαλέα, ο αιρετός ΠΥΣΠΕ, Γιάννης Δέλλας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Νίκος Μπουτσιάδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here