Έχοντας ως στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος αλλά και την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Καστοριάς, η Δημοτική Αρχή εγκατέστησε σύγχρονο εξοπλισμό Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στο Τουριστικό Περίπτερο της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτριο Στυλιάδη, Πρόεδρο της Δημοτικής Εταιρίας “Μακεδνός”, μέσω του εξοπλισμού VR, οι χρήστες βιώνουν μία μοναδική εμπειρία εικονικής περιήγησης στα αξιοθέατα και στα φυσικά τοπία του Δήμου. Αυτές οι δυνατές εικονικές περιηγήσεις, αναμένεται να ενισχύσουν την επιθυμία των χρηστών, να εξερευνήσουν και να απολαύσουν δια ζώσης, όλα όσα παρακολούθησαν μέσω της VR.

Το βίντεο παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά), είναι 360ο, χρησιμοποιήθηκαν drones και κάμερες 360ο, ενώ πραγματοποιήθηκε ειδική επεξεργασία για VR.

Για τη δημιουργία του βίντεο, ο Δήμος Καστοριάς συνεργάστηκε με την ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ, το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς (Κ.Π.Ε. Καστοριάς).

Το Τουριστικό Περίπτερο είναι ανοιχτό καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή) από τις 10:00 έως τις 18:00 και η χρήση του εξοπλισμού VR είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here