Σε αναμονή βρίσκονται από το Σάββατο 47 δείγματα που αφορούν σε κυρίως υγειονομικούς του κέντρου Υγείας Καστοριάς (ΙΚΑ).

Τα συγκεκριμένα δείγματα κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμα, αφού αφορούν σε προσωπικό του Κέντρου Υγείας, η προληπτική αναστολή λειτουργίας του οποίου για μια εβδομάδα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην υγειονομική «επάρκεια» της Καστοριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της sentra.com.gr τα δείγματα βρίσκονται σε… αναμονή στο εργαστήριο στο Μαμάτσειο…

Για το θέμα, όπως μαθαίνουμε, είναι ενήμεροι τόσο οι θεσμικοί σε Καστοριά και Κοζάνη, όσο και η ηγεσία του ΕΟΔΥ.

Είναι προφανές ότι η Καστοριά οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα, να είναι στην πρώτη γραμμή έπειτα και από την μεγάλη κρίση που πέρασε το προηγούμενο διάστημα και μπροστά στην «επιστροφή» του ιού στην περιοχή μας

Μ. Πετρόπουλος

UPDATE Αρνητικά τα 45 από τα 47 δείγματα στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς – Επανάληψη σε δύο

Αρνητικά τα 45 από τα 47 δείγματα στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία, Ιορδάνη Ρωμιόπουλο.

Μιλώντας στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 εξήγησε πως δύο δείγματα χρήζουν επανάληψης. Το ένα έχει ληφθεί ήδη και το δεύτερο θα ληφθεί σήμερα.

Η απάντηση του καθηγητή έρχεται μια μέρα μετά το ρεπορτάζ της sentra.com.gr για τα συγκεκριμένα δείγματα και την καθυστέρηση στην εξέταση τους (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here