Παρουσία τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια της 10ης βι??λιοθήκης των Journalists Acting στο νέο οικισμό των Κορεστείων.

Μία βιβλιοθήκη που πολλές θα ζήλευαν άνοιξε σήμερα τις πύλες της για τα 60 περίπου παιδιά του Ν. Οικισμού, αλλά και των γύρω χωριών.

Για τη δημιουργία της δέκατης βιβλιοθήκης στα Κορέστεια Καστοριάς σημαντική ήταν η βοήθεια του Συλλόγου Γονέων, της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και εταιρειών, φορέων χορηγών και ιδιωτών. Και γι΄ αυτόν τον χώρο γνώσης και αναψυχής, τον σχεδιασμό, την επίπλωση και διακόσμηση ανέλαβαν τα ΙΚΕΑ.

Οι Journalists Acting

Το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 από 23 δημοσιογράφους. Επιδίωξη του Δικτύου είναι η δρομολόγηση, ανά διετία, πρωτοβουλιών εθελοντικού χαρακτήρα, που στόχος είναι να κομίζουν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στις τοπικές κοινωνίες.

Η πρώτη πρωτοβουλία του Δικτύου αφορά τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών σε ισάριθμες ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δίκτυο στη διεύθυνση journalistsacting@gmail.com ή να αναζητήσετε πληροφορίες στην ιστοσελίδα journalistsacting.org και στη σελίδα στο Facebook.

vivliothiki koresteia egainia

vivliothiki koresteia egainia 2

vivliothiki koresteia egainia 3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here