Τηλεδιάσκεψη με θέμα το 1ο Διεθνές Φόρουμ Πνευματικού & Πολιτιστικού Τουρισμού στην Καστοριά 

Σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Π.Ε.  Καστοριάς οργανώθηκε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης και παρευρέθηκαν: 

η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, ο βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αθανάσιος Ρήμος, και ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων κ. Σιδέρης Σμαρόπουλος με τον ταμία κ. Ηλία Αναστασίου. 

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα πως θα στηρίξουν έμπρακτα την προετοιμασία και την υλοποίηση της διεθνούς αυτής διοργάνωσης στην Καστοριά, σε ετήσια βάση, με στόχο να καταστήσουμε την Καστοριά πόλο έλξης επισκεπτών από το εξωτερικό ενώ παράλληλα θα αναδείξουμε την πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής και την ξεχωριστή φυσιογνωμία της. 

Η βυζαντινή τοπογραφία της Καστοριάς και ο πλούτος της σε ναούς και αγιογραφικά προγράμματα, θα επισφραγίσουν το τουριστικό brand name και θα λειτουργήσουν ως ταυτόσημα ποιοτικού θεματικού τουρισμού για τους επισκέπτες που αναζητούν την εμπειρία της αυθεντικής φιλοξενίας σε έναν τόπο που συνδυάζει την σπάνια μνημειακή κληρονομιά με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος. 

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, ” Η Καστοριά είναι μια ζωντανή βυζαντινή πολιτεία” και κοινός στόχος και επιδίωξη όλων είναι να την τοποθετήσουμε ως προορισμό ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών και να δημιουργήσουμε κίνητρα και προϋποθέσεις που θα την καταστήσουν μακροπρόθεσμα νέο αγαπημένο προορισμό της Βόρειας Ελλάδας. 

Το 1ο Διεθνές Φόρουμ Πνευματικού & Πολιτιστικού Τουρισμού θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη 2022 και η διάρκεια του θα είναι 4 ημέρες.  

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς ευχαριστεί θερμά τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες της σημερινής τηλεδιάσκεψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here