«Η Καστοριά είναι η οικογένειά μου» είχε πει συγκινημένος στις 10 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 μέσα από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν από τις 8 του μηνός με κορωνοϊό.

Ιδιαίτερα συγκινημένος, μίλησε τότε για την εικόνα της υγείας του, λέγοντας πως ήταν αρκετά καλή, με έντονο τον πυρετό.

Ο Σεβασμιώτατος, που εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 σε ηλικία 61 ετών, είχε μεταφερθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αφού, η κατάστασή του επιδεινώθηκε.
Ποιος ήταν
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας.
Φοίτησε στη Ριζάρειο Σχολή Αθηνών και εν συνεχεία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική, από την οποία απεφοίτησε το 1983, και έπειτα σπούδασε την Ιερά Επιστήμη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, λαβών το πτυχίο το έτος 1987. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987.
Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος – Ιεροκήρυξ και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, και εκεί ανέπτυξε πλούσια ποιμαντική δράση, κηρυγματικό και πνευματικό έργο και ιδιαίτερη ποιμαντική δραστηριότητα στον τομέα της νεότητας και της Ιεράς Εξομολογήσεως.
Παράλληλα υπηρέτησε ως Διευθυντής Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στην Ιερά Σύνοδο ως υπεύθυνος Πρωτοκόλλου αρχικώς και από του έτους 1990 ως Γραμματεάς αυτής έως της ημέρας της εις Επίσκοπον εκλογής του Μητροπολίτης Καστοριάς χειροτονήθηκε την 5η Οκτωβρίου 1996.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here