Καταγγελία στη ΣΕΝΤΡΑ, έκανε μια μαθήτρια Λυκείου, η οποία τόσο η ίδια, όσο και ο αδερφός της χρειάστηκε σήμερα να μεταβούν στο νοσοκομείο της Καστοριάς για θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν και δεν έτυχαν, σύμφωνα με την καταγγελία, της πρέπουσας προσοχής με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν χωρίς καν να εξεταστούν!

Η καταγγελία που μας έστειλε η μαθήτρια έχει ως εξής: 

«2 ώρες στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Καστοριάς»

«Είμαι μαθήτρια λυκείου, σε λύκειο εκτός της πόλης της Καστοριάς. Για κακή μου τύχη, σε αγώνα βόλεϊ στο σχολείο, χτύπησα και τραυμάτισα το δάκτυλο του χεριού μου. Πόνος πολύς, πρήξιμο, μούδιασμα. Ήρθε λοιπόν ο πατέρας μου σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, πήρε τη σχετική άδεια από το διευθυντή και έφυγα νωρίτερα από το σχολείο για το νοσοκομείο Καστοριάς.

Μαζί με μένα ήρθε και ο λίγο μικρότερος αδελφός μου, με πρησμένο το αυτί του και έντονο πόνο. Περιμένουμε στα επείγοντα, εκεί,  κάποια στιγμή μια νοσηλεύτρια ρωτά τη θέλουμε. Εξηγούμε ….α εμείς έχουμε πολύ κόσμο θα πάτε στα εξωτερικά ιατρεία, μας είπε! Πηγαίνουμε….- τι το περάσατε εδώ καφενείο και έρχεσθε; ήταν η απάντηση ιατρού, να με φωνάξουν στα επείγοντα! Από εκεί δηλαδή από όπου μας στείλανε, λες και πήγα με δική μου πρωτοβουλία! Ωστόσο  άκυρο ο αδελφός μου!

Πάω εγώ για το χέρι μου. Λαοθάλασσα στο ορθοπεδικό. Επιστρέφω στα επείγοντα. Μα είπαμε θα πάτε να περιμένετε έξω από το ορθοπεδικό. Πηγαίνουμε στα ραντεβού. Θα μας δώσετε ένα χαρτάκι για το ορθοπεδικό; Για πότε; μα για σήμερα, μάλλον σπάσαμε το δάκτυλο. Τα ραντεβού σήμερα είναι 70. Πηγαίνετε και περιμένετε από έξω και όταν τελειώσουν μπορεί να σας δεχτούν. Αφού περιμέναμε κι εκεί αρκετά και σημασία κανείς δεν έδινε και νόμιζες από το ύφος τον νοσοκόμων ότι είσαι αόρατος φύγαμε για άλλο νοσοκομείο, με ανθρώπους.

Λυπήθηκα πάντως εκείνη τη γιαγιά που έλεγε κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα, άντε βρε παιδιά από το πρωί είμαι εδώ ξύλιασα…..

Μαθήτρια Λυκείου»

Η απάντηση του νοσοκομείου

Η ΣΕΝΤΡΑ επικοινώνησε για το συμβάν με τον διοικητή του νοσοκομείο κ. Βασίλη Αντωνιάδη, ο οποίος αναφερόμενος ειδικά στη σημερινή μέρα και στην ορθοπεδική κλινική, παραδέχθηκε ότι υπήρξε δυσλειτουργία, που εμφανίζεται και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου, και που, όπως εξήγησε, οφείλεται στο πλαίσιο εφαρμογής νέων μεθόδων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, με αποτέλεσμα προς το παρόν να δημιουργηθούν κάποια προβλήματα που θα επιλυθούν, όμως, άμεσα!

Σημείωσε δε ότι πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο, που θα διαρκέσει, μέχρι τις αρχές Μαρτίου, οπότε και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, ζητώντας λίγο υπομονή από τον κόσμο.

Σύνταξη: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here