Στο Βελβεντό Κοζάνης η κακοκαιρία, για την οποία προειδοποίησε, η ΕΜΥ χτύπησε ήδη!

Η χαλαζόπτωση, διάρ??ειας – περίπου – 15 λεπτών, που έπληξε το, Μ. Σάββατο λίγο μετά τις 17:45, την ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες.
Οι ζημιές από το χαλάζι, σε μέγεθος φουντουκιού, εκτείνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 60 – 70 % του κάμπου.
Ζημιές υπέστησαν όλες οι καλλιέργειες (μήλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια) και κυρίως τα βερίκοκα. Μιλώντας στο kozan.gr, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, κ. Νίκος Κουτλιάμπας, ανέφερε: «Η ζημιά είναι τεράστια. Το χαλάζι χτύπησε όλο το κάμπο. Τέτοιο χαλάζι είχε να κάνει πολλά χρόνια». Περισσότερο καθησυχαστικός ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Δήμητρα», Δημήτρης Κοσμάς, ο οποίος, μας είπε: «Υπάρχει ζημιά, αλλά δεν είναι τραγική. Το ευτύχημα είναι ότι οι περισσότερες καλλιέργειες είναι σε πρώιμο στάδιο, εκτός από τα βερίκοκα, τα οποία, πράγματι, υπέστησαν μεγάλη ζημιά. Τέτοια χαλαζόπτωση, είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε.».
Ακριβής εκτίμηση των ζημιών θα γίνει τις επόμενες μέρες, με την αναγγελία στον ΕΛΓΑ Κοζάνης. Δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή απογευματινή χαλαζόπτωση στον κάμπο του Βελβεντού:
kozan.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here