Λεπτό προς λεπτό η εισήγηση και η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη:

 
 -Λείπουν τ?? αποδεικτικά στοιχεία που οδηγούν ευθέως στην εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος για την αιτία θανάτου

-H oποιαδήποτε αμφιβολία μετρά υπέρ του κατηγορουμένου. Αυτό μπορεί να καταρριφθεί με βάση και ενδείξεις που αναφέρονται ως αποδεικτικά στοιχεία, με γενικές αλήθειες, που εάν επαληθευτούν οδηγουν στην εξαγωγή συμπεράσματος.

-Ακριβώς επειδή στην υπόθεση αυτή ευθεία απόδειξη δε μπορεί να υπάρξει, είναι αναγκαία η προσφυγή στην επαγωγική απόδειξη.Πρέπει να δούμε ποιά είναι τα στοιχεία για τα οποία υπάρχει απόδειξη.

 1. Το ότι το πτώμα βρέθηκε στο κτήμα του Χ. Ντιού, το οποίο επισκεπτόταν.Επικαλείται την αυτοψία της αστυνομίας και την κατάθεση του κυνηγού.
 2. Σαφής ένδειξη πως στόχος όσων το έβαλαν εκει ήταν να κρύψουν το πτωμα και όχι για να ενοχοποιήσουν κάποιους. Το σημειο ταφής ήταν επιμελώς μελετημένο. Η πρόσβαση ήταν δυνατή σε σαρκοβόρα ζώα, που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν το κρισιμο στοιχείο να βρεθούν τα σπλάχνα του θανόντος
 3. Οι κατηγορούμενοι καθυστερησαν να δηλώσουν την εξαφάνιση του Πολύζου
 4. Δεν υπέδειξαν το αγροτεμάχιο της οικογένειας στο οποίο βρέθηκε το πτώμα
 5. Ήταν γνωστό σε αυτούς πως ο Κωστής δεν είχε σχέση με το Άγιο Όρος. Αλλά υπέδειξαν πως θα μπορούσε να είχε πάει στο Άγιο Όρος.
 6. Ο Κωστής βρέθηκε με ένδυση εσωτερικού σπιτιού, χωρίς παπούτσια. Την ημέρα εκείνη έβρεχε καταρρακτωδώς και ολοι οι γειτονες ήταν μέσα στα σπίτια τους. Η αιτία που δεν ακουσαν είτε είναι ο ήχος της βροχής είτε να μην υπάρχει τρόπος θανάτου με θόρυβο. θεωρω πως έχει γίνει με δηλητηρίαση!
 7. Συνέχισαν τη ζωή τους, δεν έχασαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τους ενδιέφερε η άμυνά τους και όχι να βρουν τι έγινε
 8. Σε ηλικία 23 ετών ο Κωστής ήταν υπερχρεωμένος και όχι από επιλογή του. Δε μπορούσε να μη διαμαρτυρηθεί εκτός αν ήταν ηλιθιος. Ο Κωστής δεν ήταν.Ήταν πολύ έξυπνο παιδί και γνώριζε τι σήμαινε αυτό.
 9. Σοβαρότατη ένδειξη είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Αποδείχθηκε πως η Δ.Κ. πήρε τηλ τον Σπύρο και όχι το σύζυγό της. Μετά τον αδερφό της. Ο μάρτυρας Τσ. κατέθεσε πως δεν της έδωσε το κιν. τηλ της σπιτονοικοκυράς και επικοινώνησε μαζί της 8 το πρωί. Ήταν εντελώς προσχηματική, ώστε να δημιουργήσει αλλοθι, ώστε να καταδείξει ότι εκείνη τη βραδιά ο Χ. Ντ. ήταν στη Μαγούλα. ΄Δεν αποδείχθηκε πως το κινητό είχε πρόβλημα, σύμφωνα και με τη λογική, για μια μόνο ημέρα. Ο Χ. Ντ. απομακρύνθηκε από τον Ασπρόπυργο όπως καταθέτει η κυρία Σκλαβουνάκη. Η κατάθεσή της, σε συνδυασμό με τα ψεύδη της Δ.Κ. προς τα νοσοκομεία, που δν έχουν καταγραφεί, αλλά και σε συνδυασμό με το ότι η μάνα δεν ενημέρωσε το σύντροφό της αμέσως. Ο Χ.ΝΤ. εφυγε από εκεί, πήγε στη Σιάτιστα..σκότωσαν τον Κωστή και τον εθαψαν στο κτήμα. Ο ιατροδικαστής αποδιδει το θάνατο 10 μήνες νωρίτερα, δλδ στο χρόνο που αποδίδεται η δολοφονία.
 10. Πέρα απο κάθε λογική αμφισβήτηση, ο Χ.ΝΤ δε βρισκόταν στην Αττική, αλλά στη Σιάτιστα, όπου μς τη σύζυγό του σκότωσαν τον Κωστή.
 11. Ο Κωστής στερήθηκε τα πάντα από μικρός…από κάθε έννοια περιουσίας…και στο τέλος από το αγαθό της ανθρώπινης ζωής.
 12. Το σώμα του διαμελίστηκε…από τα σαρκοφάγα ζώα…το μισό…δε νομίζω πως είναι μια προοπτική ή κάτι που μπορεί να σκεφτεί ακόμη και εχθρός κάποιου
 13. Με την απόφασή σαςθα ήθελα να μην αφήσετε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστη…να αναβιώσει και να δικαιωθεί…είχε άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του…κατηγορήθηκε…ναι, πράγματι είναι μια ΜΉΔΕΙΑ της σύγχρονης εποχής. Χειρότερη από Μήδεια, γιατί η Δ.Κ. ωθήθηκε απόπραγματικά ταπεινά αίτια, γιατί ήθελε να απαλλαχθεί από την οικονομική υποχρέωση των οφειλών. Αυτό θα πρέπει να καταδικαστεί για να αναβιώσειη θύμηση, η ψυχή του Κωστή…
 14. Σαφέστατα προκύπτει η ενοχή των κατηγιρουμένων, γιατι σε ήρεμη ψυχική κατασταση δολοφόνησαν τον Κωστή Πολύζο. Μπορεί ο τρόπος θα΄νάτιυ για κάποιο από τους δυο ΄να μην εξισώνεται, αλλά εξίσου η κτηγορία βαρύνει και τους δυο.
 15. Προτείνω την ενοχή τους για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πέρα από κάθε αμφισ΄βητηση

ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΧεΙΡΟΚΤΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ «ΜΠΡΑΒΟ»

kozanimedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here