Κατάρτιση για τη διαχείριση της αρκούδας σε Αμύνταιο και Βλάστη

Σε Βλάστη και Αμύνταιο υλοποιείται ο 1ος επιμορφωτικός κύκλος κατάρτισης του προσωπικού των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και των φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση πληθυσμών αρκούδας.

Στόχος της δράσης είναι η εις βάθος απόκτηση τεχνογνωσίας του προσωπικού των τοπικών αρμόδιων αρχών σε ειδικές και συγκεκριμένες τεχνικές διαχείρισης περιστατικών προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές.

Η έναρξη των εργασιών του προγράμματος κατάρτισης θα γίνει στις 9:00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Λάμπας» στη Βλάστη, όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν θεματικές ενότητες που αφορούν στο έργο παρακολούθησης της αρκούδας, οι μέθοδοι και τα αποτρεπτικά μέτρα για τη διαχείριση προβληματικών καταστάσεων λόγω αλληλεπίδρασης αρκούδων-ανθρώπων, το φαινόμενο των δηλητηριασμένων δολωμάτων και το πρόγραμμα επιτήρησης και καταπολέμησης της Λύσσας στην Ελλάδα.

Οι εργασίες της διημερίδας κατάρτισης θα συνεχιστούν αύριο (Τρίτη 5/12/2017) στις 10:00 το πρωί με την επίσκεψη των καταρτιζόμενων στην περιοχή εφαρμογής του έργου στο Αμύνταιο.

Πηγή: www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here