Κατάθεση ψυχής για την περιπέτεια με το κορωνοϊό που βγήκε νικητής μίλησε έκανε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Σε ξενίζει από μόνο του όταν μαθαίνεις ότι κόλλησες, πολύ δε περισσότερο όταν το ζεις και το βιώνεις. Και μπορεί στην αρχή να είχα ήπια συμπτώματα όμως στη συνέχεια έδειξε το πρόσωπό του. Εύχομαι από καρδιάς, να μην χτυπήσει την πόρτα κανενός, ούτε και αυτών που λένε ότι δεν υπάρχει γιατί ξέρω πάρα πολλούς που τους χτύπησε την πόρτα και τώρα έχουν αλλάξει άρδην φιλοσοφία και λέγειν… Εγώ και μετά από αυτό που πέρασα έμαθα να ακούω τους ειδικούς». 

Οι… συνωμοσίες και οι 100 νεκροί τη μέρα
«Θέλω να καταθέσω από ψυχής και καρδιάς, και το εύχομαι πραγματικά να μην συμβεί σε κανέναν. Επειδή, όμως, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και επειδή η κατάσταση δυστυχώς έτσι όπως εξελίσσεται είναι πολύ δύσκολη, θα πω ότι όποιος τελικά το περάσει να το περάσει ελαφριά. Είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε και να είμαστε εντάξει με τους εαυτούς μας για το βαθμό που προσπαθούμε να συμβάλλουμε αφενός μεν στο να περάσουμε όλοι αυτή τη δύσκολη περίοδο όσο το δυνατόν με ασφάλεια τόσο για εμάς για τους δικούς μας και αφετέρου για τους συνανθρώπους μας» σημείωσε ο κ. Κεπαπτσόγλου και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς μετά και από όλη αυτή την καθημερινή μάχη δεν είναι δυνατόν να έχουμε καθημερινά 100 νεκρούς σαν να είχαμε πόλεμο. Αυτό που από τον Μάρτιο έλεγα με το προσωπικό μου μήνυμα, ότι έχουμε πόλεμο απέναντι σε έναν ύπουλο εχθρό. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και φυσικά δεν είναι μια απλή γρίπη, όπως υποστηρίζουν, ας μου επιτραπεί η έννοια, οι ανόητοι που ακόμη θεωρούν ότι είναι συνωμοσιολογία και ότι δεν υπάρχει υπάρχει».

Έκκληση για τήρηση των μέτρων
«Δυστυχώς βλέπουμε καθημερινά κάποιον γνωστό ή συγγενή μας που το περνάει ή το έχει περάσει, ελαφριά ή βαριά ή που έχει θρηνήσει και κάποιον, άρα λοιπόν υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για αυτό που λέμε εδώ και πόσους μήνες, την ατομική ευθύνη. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, δεν έχουμε πολλά όπλα τώρα, πέραν του να προσέχουμε να κάνουμε απόλυτη χρήση της μάσκας, όχι κάτω από τη μύτη ή στο σαγόνι για να μας δίνει άλλο… λουκ. Η χρήση είναι μία και μοναδική, να κλείνει και το στόμα», είπε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Ακόμη δεν έχω καταλάβει από που κόλλησα γιατί και μετά την προηγούμενη περιπέτεια της υγείας μου και επειδή ούτως ή άλλως είμαι ένα άτομο που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου πρόσεχα πάρα πολύ. Έκανα χρήση της μάσκας οριζόντια, από τη στιγμή που έβγαινα από το σπίτι μου, σε κοινόχρηστους χώρους, στο αυτοκίνητο και φυσικά μέσα στο δημαρχείο ή οπουδήποτε αλλού βρισκόμουν με κόσμο. Παρόλα αυτά κόλλησα και καταθέτω την προσωπική μου περιπέτεια ως παραδειγματισμό σε όλους αυτούς που δεν ακολουθούν τα μέτρα και γίνονται επικίνδυνοι για τον υπόλοιπο κόσμο.

Προσβλήθηκα από την ατάκα Χαρδαλιά αλλά…
Ο δήμαρχος του Άργους Ορεστικού δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην Καστοριά και την επίμαχη ατάκα του δεν βάλατε μυαλό όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κεπαπτσόγλου: «Δεν πρόκειται να ξεχάσω αυτό που είχε πει και ο κ. Χαρδαλιάς που αρχικά δεν σας κρύβω ότι προσβλήθηκα. Όταν είπε ότι “πιστεύαμε σαν πολιτική προστασία ότι δεν θα ασχοληθούμε ξανά με την Καστοριά μετά από αυτά που περάσατε”, προσβλήθηκα. Αλλά μήπως τελικά είχε δίκιο; Τις τρεις αυτές μέρες που έχω επιστρέψει στην καθημερινότητα και έχω βγει έξω γιατί μέχρι τώρα περνούσα μία μοναχική και πολύ δύσκολη καθημερινότητα, βλέπω συνανθρώπους μας, συμπολίτες μας και συνδημότες μας, ναι είναι πέρα βρέχει. Χωρίς μάσκα, τη μάσκα στο πηγούνι, τη μάσκα στα μαλλιά λες και είναι γυαλιά, ανύπαρκτες αποστάσεις με κάποιον άλλον… Αυτά δεν γίνονται και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι γιατί τα νούμερα δυστυχώς θα παραμείνουν εκεί που είναι αν δεν αλλάξουμε φιλοσοφία. και φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έγιναν και λάθη πιλοτικού σχεδιασμού όπως, ας πούμε, ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here