Συνέντευξη στο Χρήστο Νατσούλη και τους Antennes 93.6, παραχώρησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς», Κατερίνα Σπύρου, για τη δικαίωση των πέντε από τους οκτώ εργαζομένους στους παιδικούς σταθμούς της Καστοριάς που δεν είχε ανανεωθεί η σύμβασή τους.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που πήραν την απόφαση να απολυθούν. Να αναλάβουν και το κόστος που προκύπτει από την δικαίωσή τους», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως: «δεν είναι ηθικό να συνεχιστεί η ιστορία, είναι ντροπή. Ελπίζω ο δήμος να το λήξει εδώ, εφόσον δικαιώθηκαν βάση του νόμου. Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, εκτός από το να αυξηθεί η αποζημίωση των ανθρώπων αυτών».

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Καστοριάς γνωστοποίησε ότι: «με απόφασή της Ειδικής Επιτροπής του άρθ. 152 του Ν.3463/2006, δικαιώνονται οι πέντε από τους οκτώ εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καστοριάς. Η απόφαση κάνει δεκτή την προσφυγή των πέντε εργαζομένων, με ειδικότητα βρεφονηπιοκόμου, κατά της απόφασης με αριθμό 54/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, και απορρίπτει την προσφυγή για τους τρεις εργαζόμενους με ειδικότητα μάγειρα. Το σκεπτικό της απόφασης, στηρίζεται στο γεγονός ότι, η απόφαση με αριθμό 54/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, παραβιάζει το άρθρο 8 παρ. 5 της ΚΥΑ 41087/2017, «Πρότυπος Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών Σταθμών», ως προς τον ελάχιστο αριθμό των παιδαγωγών που απαιτείται για να καλύψει τις ανάγκες των Παιδικών σταθμών του Δήμου.

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ότι δίκαιο θα ήταν, να επιστρέψουν στην εργασία τους και οι οκτώ εργαζόμενοι, αφού γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες των Σταθμών σε μάγειρες, δεν καλύπτονται από το υφιστάμενο προσωπικό.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here