Κατερίνα Στεφανίδη: Η ΔΟΕ θέλει να ρισκάρουμε την υγεία μας

Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κρύφτηκε ποτέ… πίσω από τις λέξεις και ποτέ, μέχρι τώρα, δεν έχει χρησιμοποιήσει… διπλωματική γλώσσα για να είναι αρεστή σε όλους. Λέει πάντα την άποψή της και, αυτή τη φορά, δε δίστασε να καυτηριάσει την ανακοίνωση των ιθυνόντων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι, από την ασφάλεια της τηλεδιάσκεψης, προέτρεψαν τους αθλητές να συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους ενώ θεωρούν ότι «δεν χρειάζονται δραστικές αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς».

«Δεν υπάρχει αναβολή, δεν υπάρχει ακύρωση. Η ΔΟΕ θέλει να συνεχίσουμε καθημερινά να ρισκάρουμε την υγεία μας, την υγεία της οικογένειάς μας αλλά και τη δημόσια υγεία. Μας θέτει σε άμεσο κίνδυνο και όχι σε τέσσερις μήνες… Είναι απίστευτο», δήλωσε στο «Reuters» η πρωταθλήτρια στο επί κοντώ, η οποία δε δίστασε να μιλήσει και με παραδείγματα: «Τι θα γίνει στα ομαδικά αθλήματα που θα πρέπει να προπονηθούν όλοι μαζί; Τι θα γίνει στην κολύμβηση; Στη γυμναστική που αγγίζουν όλοι τα ίδια αντικείμενα; Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τον κίνδυνο που μας βάζουν».

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η αθλήτρια που έχει επιλεγεί για να ανάψει αύριο τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η γιορτή της παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας όμως δε θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί μία μικρή τελετή ενώ το «Φως της Αρχαίας Ολυμπίας» θα παραδοθεί σε Ιάπωνα αξιωματούχο. Η αποστολή της Ιαπωνίας δε θα έρθει στην Ελλάδα διότι θα έπρεπε να παραμείνει σε 14ήμερη καραντίνα, τόσο εδώ όσο και στην Ιαπωνία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης δεν είναι η μόνη που έχει σχολιάσει την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Χέιλι Γουϊκενχίσερ, η Καναδέζα γιατρός και αθλήτρια του χόκεϊ στον πάγο με τα τέσσερα χρυσά και το ένα ασημένιο από Ολυμπιακούς Αγώνες και τα επτά χρυσά και τα έξι ασημένια από παγκόσμια πρωταθλήματα. Η Γουϊκενχίσερ είναι μέλος της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι υποψήφια για να ενταχθεί σε αυτή στις εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή:www.kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here