Ποίος δεν έχει ακούσει την φράση «θα χτυπήσω ένα κέικ»

Πόσο αστεία ακούγεται η λέξη «χτυπήσω» για κάποιον που δεν έχει σχέση με την ζαχαροπλαστική και πόσο ωραία είναι η εικόνα για κάποιον που έχει βοηθήσει την μαμά ή την γιαγιά του να «χτυπήσουν» αυτό το κέικ και να γευτούν το μείγμα που έμεινε στο σκεύος αφού μπει στην φόρμα, συνήθως με το δάχτυλο. Κέικ μελιού

Αγαπημένο γλυκό και εύκολο στην παρασκευή του, το συναντάμε σε ολόκληρο τον κόσμο με διαφορετικές ονομασίες και διαφορετικές γεύσεις.

Σήμερα θα κάνουμε ένα κέικ που γυρίζει πολύ κοντά στον τρόπο που παρασκευάζονταν το ωραίο αυτό γλυκό στα αρχαία χρόνια όπου προσέθεταν μέλι.

Μιας και πρόκειται λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε ένα ιδιαίτερο υλικό θα χρειαστεί και να προσέξουμε λίιιγο παραπάνω κατά την διάρκεια του ψησίματος. Βήμα βήμα θα το κάνουμε παρέα και θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα σας  ξετρελάνει. Πάμε να ξεκινήσουμε;

Υλικά για το κέικ μελιού:

  • 380 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 20γρ baking powder
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. μέλι
  • 3 καρότα (τριμμένα)
  • 100γρ. φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
  • 100γρ. καρυδόψιχα
  • 2 κ.γ. κανέλα
Δείτε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ
Πηγή: melisoula.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here