Κορωνοϊός: Κενά στην εξέταση του 53χρονου ασθενούς, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ – Η ταλαιπωρία που βίωσε μέχρι να φτάσει την Τρίτη στο ΑΧΕΠΑ, για να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δυτική Μακεδονία με τη σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη ενός 53χρονου εργαζόμενου στο Νοσοκομείο Καστοριάς, ο οποίος το τελευταίο 24ωρο ως «ύποπτο» περιστατικό έχει «επισκεφθεί» διάφορες δημόσιες δομές υγείας αναζητώντας διάγνωση και περίθαλψη, πλην όμως η διαδρομή του ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης στο ΑΧΕΠΑ όπου και κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία του.

Ο 53χρονος υποβλήθηκε στον σχετικό μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό και σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανακύπτουν κενά στη διαχείριση του περιστατικού που ως επαγγελματίας υγείας θεωρείται ιδιαίτερης βαρύτητας περιστατικό και για την πιθανή επίπτωση στον χώρο εργασίας του.

Όπως έγινε γνωστό στην Ομοσπονδία, ο 53χρονος διακομίστηκε από τους οικείους του με συμπτώματα λοίμωξης στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου αξιολογήθηκε ως ύποπτο περιστατικό και έγινε επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας (ΕΟΔΥ). Οι ειδικοί με βάση το ιστορικό και τα στοιχεία που τούς δόθηκαν δεν το αξιολόγησαν ως ύποπτο.

Ωστόσο, ο ασθενής επιβαρυνόταν και γι’ αυτό αναζήτησε βοήθεια στο νοσοκομείο Κοζάνης. Οι ακτινογραφίες έδειξαν την επιβάρυνση στους πνεύμονες και οι ειδικοί ζήτησαν να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Η πιο κοντινή ΜΕΘ ήταν στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, ωστόσο δεν είχε ελεύθερη κλίνη.

Τελικά ο 53χρονος διακομίστηκε το πρωί της Τρίτης στο ΑΧΕΠΑ, όπου και κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία του σε ΜΕΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here