Σε μια μεγαλειώδη τελετή, με πλήθος συμβολισμών, οι Βρετανοί αποχαιρέτησαν την επί επτά δεκαετίες μονάρχη – Σε στενό κύκλο η ταφή της, δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιππο

Τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ αποχαιρέτησαν οι Βρετανοί, σε μια ιστορική τελετή, που ξεκίνησε στο Λονδίνο και ολοκληρώθηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Στο τέλος της λειτουργίας που έγινε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο το στέμμα, το σκήπτρο και η σφαίρα, σύμβολα της μοναρχίας. Το σπάσιμο της ράβδου από τον αυλάρχη και η τοποθέτησή της μπροστά στο φέρετρο συμβολίζουν το τέλος της υπηρεσίας του στη μονάρχη. Χωρίς τα βασιλικά σύμβολα και υπό τη συνοδεία της γκάιντας, το φέρετρο βυθίστηκε στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο και η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε στην ιστορία.

Λίγο μετά τις 21:30 (ώρα Ελλάδος, τοπική ώρα 19:30), η βασιλική οικογένεια σε μια ιδιωτική τελετή θα παραστεί στον ενταφιασμό της βασίλισσας. Μαζί της θα ταφεί και ο πρίγκιπας Φίλιππος, που πέθανε πριν από ένα χρόνο.

Η ημέρα της κηδείας είχε πλήθος συμβολισμών για την ίδια τη βασίλισσα, αλλά και για τη βρετανική μοναρχία. Η αφαίρεση των βασιλικών συμβόλων σηματοδοτούν το τέλος της υπηρεσίας της προς τη Βρετανία, στην οποία αφιέρωσε όλη της τη ζωή.

Με δάκρυα την αποχαιρέτισε η βασιλική οικογένεια

Ο νέος βασιλιάς Κάρολος έδειχνε βαθιά συγκινημένος όλη την ημέρα, ενώ αρκετές στιγμές εμφανίστηκε δακρυσμένος. Εξίσου συγκινημένα ήταν και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι η 12η μονάρχης που η ταφή της γίνεται στο Ουίνδσορ. Το ταξίδι της προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ήταν μακρύ. Ξεκίνησε στο κάστρο του Μπαλμόραλ, όταν πέθανε πριν 11 ημέρες και ολοκληρώνεται με μια ιδιωτική τελετή. Αν και οι λεπτομέρειες της τελετής δεν έχουν αποκαλυφθεί, ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται ότι θα σκορπίσει χώμα στο φέρετρο της μητέρας του.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ – Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here