Την … παράσταση «κλέβει» το ματς Παναργειακός- Καλλιθέα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παιχνίδια ΠΑΟ Καλοχωρίου- «Δόξας» Αμπελοκήπων και «Κεραυνού» Χιλιοδένδρου- «Εθνικού» Βασιλειάδας. Το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο η β’ φάση, με όλες τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή να κοντράρονται μεταξύ τους και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει, ήδη, καταρτιστεί.

Γράφει ο Δαμιανός Δέλλιος

Το ποδοσφαιρικό έθιμο στην Ε.Π.Σ. Καστοριάς θέλει, εδώ και πολλά χρόνια, μόνο λίγες ομάδες να συμμετέχουν στην α΄ φάση του θεσμού του Κύπελλο Ερασιτεχνών Πίτσα & bar Food «Η Πάπια», προκειμένου να προκύψει ο αριθμός εκείνος που να «ταιριάξει» τα ζευγάρια που θα συνεχίσουν στις επόμενες τρεις φάσεις και μέχρι να αναδειχθούν οι δύο φιναλίστ του Τελικού, που, να σημειωθεί, ότι στη φετινή διοργάνωση, η διοίκηση της Ε.Π.Σ. Καστοριάς  προσανατολίζεται στην κατεύθυνση να ορίσει ως ημέρα διεξαγωγής του την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.

Έτσι, τόσο για την α΄ φάση όσο και για τις επόμενες τρεις, η Ε.Π.Σ.Κ. προχώρησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Π.Ε. Καστοριάς, στην κλήρωση των αγώνων του 40ου θεσμού του Κυπέλλου, καθώς και των πρωταθλημάτων της Α΄ και Β΄ κατηγορίας, ενώ αναφορικά με την πρώτη «στροφή» του Κύπελλο Ερασιτεχνών Πίτσα & bar Food «Η Πάπια», η απόφασή της ήταν να προκύψουν μόνο τρία ζευγάρια για το ερχόμενο Σάββατο (5 μ.μ.), παιχνίδια, συνάμα, στα οποία οι  γηπεδούχες ομάδες δεν θα έχουν καμία υποχρέωση σε ό,τι αφορά το εξοδολόγιο διαιτησίας, μιας και έξοδα τα αναλαμβάνει (μόνο γι΄ αυτή τη φάση) η Ε.Π.Σ.Κ.

Η κληρωτίδα, λοιπόν, ανέδειξε τους πρώτους έξι «μνηστήρες» της πρόκρισης στη β΄ φάση, υποχρεώνοντας, όμως, δύο από τις πιο ισχυρές ομάδες του τοπικού μας ποδοσφαίρου να αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους το προσεχές Σάββατο, διεκδικώντας το εισιτήριο για τη δεύτερη «στροφή» του φετινού θεσμού. Και αυτό το ζευγάρι έχει να κάνει με την κόντρα του ενισχυμένου τη θερινή μεταγραφική περίοδο Παναργειακού με τον φιλόδοξο -και φέτος- σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα «Μέγα Αλέξανδρο» Καλλιθέας.

Αναμφίβολα, το ματς αυτό κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων των ποδοσφαιρόφιλων του νομού μας, οι οποίοι αναμένεται  να προσέλθουν αθρόα στο γήπεδο του Άργους Ορεστικού, καθότι αγωνιούν να διαπιστώσουν- ιδίοις όμμασι- τη δυναμική των δύο ομάδων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ένας, εν προκειμένω, από τους δύο διεκδικητές της πρόκρισης στη β΄ φάση, το ερχόμενο Σάββατο, θα υποχρεωθεί- εκ των πραγμάτων- να … χαιρετίσει τον φετινό θεσμό του Κυπέλλου, στρέφοντας αποκλειστικά την προσοχή του στο Πρωτάθλημα, ωστόσο, ένα είναι βέβαιο, ότι η 40η διοργάνωση θα είναι «φτωχότερη», μιας και στο ξεκίνημά της θα χάσει μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Κρίμα …

Σχετικά, τώρα, με τις υπόλοιπες δύο αναμετρήσεις της α΄ φάσης, μία από αυτές παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, καθότι δύο ομάδες από τα παλιά, ο επανεμφανιζόμενος, μετά από ένα χρόνο απουσίας, στην Α΄ κατηγορία ΠΑΟ Καλοχωρίου, θα συναντηθεί με τη «Δόξα» Αμπελοκήπων, σε έναν αγώνα για την πρόκριση στη β΄ φάση, αλλά και σε μια κόντρα για την εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με τη φετινή δυναμική τους.

Τέλος, το τρίτο ζευγάρι που θα κληθεί να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του φετινού θεσμού, αφορά στην αναμέτρηση του «Κεραυνού» Χιλιοδένδρου, που η ομάδα του επανήλθε, έπειτα από απουσία ενός χρόνου, στα «σαλόνια» των … μεγάλων του νομού μας, με τον «Εθνικό» Βασιλειάδας.  Στο ματς αυτό, αλήθεια είναι, ότι τον πρώτο λόγο για πρόκριση έχουν οι «ερυθροκίτρινοι», χωρίς, ωστόσο, να αποκλείονται και οι εκπλήξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here