Η κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Νομό Καστοριάς τις τελευταίες ημέρες μετά και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων επιβεβαιώνει την ανάγκη να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει  τους υγειονομικούς, τους μαθητές και τους εργαζόμενους. Πιο συγκεκριμένα αρνείται να ακούσει και να υιοθετήσει τα δικαία αιτήματα που προβάλουν.

Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση τι μέτρα πήρε για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστοριάς, που δεν υπάρχει ακόμη πνευμονολόγος (!). Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση τι μέτρα πάρθηκαν για όλα αυτά τα τμήματα στα σχολεία που έκλεισαν στην Καστοριά λόγω κρουσμάτων! Έγιναν τεστ στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς των παιδιών;

Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει στα ζάρια την υγεία του λαού, συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική που θεωρεί κόστος την ικανοποίηση των αιτημάτων των μαθητών, που θεωρεί κόστος την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Η μαγική εικόνα που παρουσίαζε η κυβέρνηση για την ετοιμότητα του Συστήματος Υγείας έχει καταρρεύσει.

Τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα θα είναι κενό γράμμα αν δεν παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας. Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε και να απαιτήσουμε για:

– Στελέχωση τώρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, του Νοσοκομείου με μόνιμο και σταθερό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

– Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς, τις υπηρεσίες, τα σχολεία, την υγεία.

– Σχέδιο επίταξης όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, ανάλογα με τις ανάγκες (π.χ. και για τα τεστ μοριακού ελέγχου).

– Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους.

– Δωρεάν χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου και για τον πνευμονιόκοκκο.

-Τώρα αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Έκτακτο κονδύλι για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μαζικές προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων.

– Ανάπτυξη δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα εκφράζεται συγκεκριμένα και στα σχολεία. Με παρουσία νοσηλευτών στις σχολικές μονάδες, με πρόβλεψη σταθερής παρουσίας γιατρών σε ομάδες σχολείων ή και μόνιμης παρουσίας σε πολυπληθή σχολεία.

Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς – Βοΐου, KKE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here