Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής  –Καστοριάς Βοΐου του ΚΚΕ 

Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης την περιπέτεια δημόσιας υγείας που περνάει η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος.

Ήδη το κόμμα μας με ανακοίνωση του Π.Γ. και με συνεχείς παρεμβάσεις του Γ.Γ.της ΚΕ του ΚΚΕ σ. Δήμητρη Κουτσούμπα έχει καταθέσει προτάσεις έτσι ώστε να θωρακιστεί -όσο αυτό είναι δυνατό- το δημόσιο σύστημα Υγείας και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό.

Ταυτόχρονα και καθώς εξελίσσεται η κατάσταση στην περιοχή μας προκύπτουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συγκεκριμένο τρόπο. Σίγουρα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού (καραντίνα) που πάρθηκαν για την μη περαιτέρω διασπορά του ιού  στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά του Δήμου Βοΐου πρέπει να συνοδεύονται και με απαραίτητα μέτρα στήριξης ώστε οι κάτοικοι των 2 χωριών να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες με δεδομένο ότι στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας.

Χρειάζεται άμεσα να εξασφαλιστεί προς τους κατοίκους των χωριών και για την περιοχή:

  • Πλήρης Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την διάθεση του αναγκαίου προσωπικού για την καθημερινή παρακολούθηση της υγείας τους.
  • Η τροφοδοσία αλλά και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης προς τους κατοίκους, παίρνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντικειμενικά δημιουργούνται από την τοποθεσία των χωριών και την απόσταση τους από αστικό κέντρο.
  • Η πλήρης στελέχωση του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου με μόνιμο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό και με απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να καλυφτούν οι διευρυμένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here