Υπό εξέταση, ακόμη, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, η εξαίρεση από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, όσων έχουν διαπράξει το αδίκημα της παραβίασης ιδιωτικής κατοικίας, καταστημάτων κ.ά.

Ανοιχτό ενδεχόμενο νέας παράτασης του «νόμου Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των φυλακών, που λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, άφησε ο Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ωστόσο ότι θα εξεταστεί η περαιτέρω αυστηροποίησή του.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γεώργιου Καρρά, υπογράμμισε ότι θα εξεταστεί τόσο η παράταση του νόμου όσο και η εξαίρεση από τις ευεργετικές διατάξεις όσων έχουν διαπράξει το αδίκημα της παραβίασης ιδιωτικής κατοικίας, καταστημάτων κ.ά., όπως στην περίπτωση του άτυχου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν στην οικεία του στην Κηφισιά.

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου είχε να κάνει με την αποσυμφόρηση φυλακών και κατάσταση που τότε ήταν εκτός ορίων. Εκείνος ο νόμος ίσχυσε το 2015-16 και άλλαξε τον Σεπτέμβριο του 2017, καθώς βάλαμε αρκετούς περιορισμούς για την εφ’ όρων απόλυση» είπε αρχικά ο υπουργός, για να προσθέσει: «Βάλατε το ζήτημα των περαιτέρω περιορισμών, ώστε να μην μπορουν να απολύονται όσοι έχουν διαπράξει αδίκημα με παραβίαση κατοικιών, καταστημάτων κ.ά. Το εξετάζουμε και θα το δούμε μετά τον Σεπτέμβριο, που λήγει το μέτρο. Θα εξετάσουμε αν παραταθεί ο νόμος και αν αποφασίσουμε θετικά, θα εξετάσουμε κι αυτό το ζήτημα».

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου

Πέραν αυτού, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων για την απέλαση του Τούρκου πολίτη που συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίσει υποθέσεις. Αυτό το μήνυμα απευθύνεται τόσο στην Τουρκία όσο και στην διεθνή κοινότητα από την οποία περιμένουμε μια πιο σταθερή στάση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, που ακόμα δεν γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι, πρόσφατα, ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε την απέλαση δύο Τούρκων πολιτών, αναστέλλοντας ωστόσο την κράτησή τους, καθώς δήλωσαν ότι έχουν τόπο κατοικίας στην Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here