Αποφασισμένη να μην αφήσει ανοιχτά «παραθυράκια» στον πρωτόδικα καταδικασμένο για τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, στις επικείμενες εκλογές εμφανίζεται η κυβέρνηση, μετά και την αποκάλυψη ότι ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού πρώην βουλευτής ήταν σε απευθείας συνεννόηση με τον τέως Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ώστε αυτός να αναλάβει τα ηνία του κόμματος «Έλληνες» που ίδρυσε ο Κασιδιάρης και να κατέλθει ως «αντ’ αυτού στις εκλογές».

Και μπορεί ο εισαγγελέας κ. Κανελλόπουλος να απορρίπτει διαρρήδην σε συνομιλητές του ότι ο ίδιος είναι «αχυράνθρωπος» του Κασιδιάρη, η μεθόδευση, όμως, είναι προφανής. Η αποκάλυψη του «τρικ» που είχε στα σκαριά ο Κασιδιάρης, πάντως, είναι αμφίβολο κατά πόσο ευνοεί την εν λόγω μεθόδευση, καθώς η κυβέρνηση έρχεται να παρέμβει στον δικό της νόμο, προκειμένου να θωρακίσει έτι περαιτέρω το κράτος δικαίου.

Την παρέμβαση φωτογράφισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην ΕΡΤ, ενώ η επίμαχη ρύθμιση δεν θα αλλάζει την ουσία της κυβερνητικής διάταξης, αλλά θα ενισχύει τις «δικλείδες ασφαλείας» για την Πολιτεία.

Πρακτικά, κεντρική σκέψη της κυβέρνησης είναι την απόφαση για το αν η συμμετοχή του κόμματος Έλληνες στις εκλογές είναι σύννομη ή μη να μην την λαμβάνει μια πενταμελής επιτροπή του Α’ τμήματος του Αρείου Πάγου, αλλά η Ολομέλεια του Α1 τμήματος, υπό την προεδρία ενός εν ενεργεία αντιεισαγγελέως.

Ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας που εκτελεί καθήκοντα προέδρου του Α1 τμήματος είναι ο έμπειρος Χρήστος Τζανερρίκος, ενώ τη δεκαμελή σύνθεση του τμήματος συναπαρτίζουν οι: 1) Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, 2) Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, 3) Χρήστος Κατσιάνης, 4) Ασημίνα Υφαντή, 5) Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, 6) Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 7) Γεώργιος Παπαγεωργίου, 8) Κορνηλία Πανούτσου, 9) Φώτιος Μουζάκης και 10) Αικατερίνη Χονδρορίζου. Ένα από τα ονόματα αυτά, μάλιστα, έχει μια ιδιαίτερη σημασία: ο λόγος για την Ιωάννα Κλάπα, πολύπειρη δικαστικό, η οποία είχε διεξάγει τις ανακρίσεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και μαζί με τη συνάδελφο της Μαρία Δημητρόπουλου είχαν «δέσει» τον φάκελο.

Η επιπρόσθετη παρέμβαση που θα κατατεθεί σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν σημαίνει, σύμφωνα με καθ’ ύλην αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι η διάταξη που έχει ψηφίσει δεν είναι επαρκής, πλην όμως προσθέτει κι άλλες ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να αποσοβηθεί κάθε σενάριο ο Κασιδιάρης να «κρυφτεί» πίσω από παρένθετα πρόσωπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here