Για ένα νοσοκομείο που στάθηκε στην πανδημία, εξακολουθεί να στέκεται και θα σταθεί άψογα όλο το διάστημα, έκανε λόγο ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι.

Ο υπουργός, που συνοδευόταν από κλιμάκιο, είχε νωρίτερα βρεθεί και στην Κοζάνη, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας τοπικά, όπου παρατηρείται έξαρση.  Τον κ. Κοντοζαμάνη υποδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου καθώς και γιατροί και προσωπικό.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Κοντοζαμάνης στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία, λέγοντας πως: «Με ιδιαίτερη χαρά επισκέπτομαι το Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Το Νοσοκομείο έχει σταθεί, στέκεται και θα σταθεί άψογα όλο το διάστημα της πανδημίας. Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου, για να συζητήσουμε πως θα πορευτούμε το επόμενο χρονικό διάστημα δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή. Έχουμε πει από την πρώτη μέρα της πανδημίας ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, και ότι πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν έχει τελειώσει, έχουμε λίγο δρόμο ακόμα».

Ο υπουργός προσέθεσε πως υπάρχουν δύο όπλα για να βγούμε νικητές σε αυτή την περιπέτεια: Το πρώτο είναι ο εμβολιασμός και το δεύτερο η πιστή τήρηση των μέτρων που έχει αποφασίσει η Πολιτεία.

Αναφορικά με το τι θα γίνει τοπικά, ως προς τα νοσοκομεία και αν ένα από τα δύο νοσοκομεία θα γίνουν αποκλειστικά για νοσηλεία περιστατικών covid, ο υπουργός αρκέστηκε να απαντήσει πως: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια, θα τα δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες, δεν θέλω να προκρίνω κάτι, είναι ένα από τα σενάρια».

Ερωτηθείς για τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, ο υπουργός έκανε εκ νέου έκκληση για συμβολή ιδιωτών στο ΕΣΥ, λέγοντας: «Το σύστημα υγείας είναι ενιαίο. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Κάνουμε έκκληση ιδιώτες γιατροί να συνεργαστούν με το ΕΣΥ προκειμένου να ενισχύσουν το προσωπικό των Νοσοκομείων».

Είπε, επίσης, ότι τον προβληματίζει η κατάσταση στην ΠΕ Κοζάνης, και ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά, και ανάλογα θα αποφασίσουν. Τέλος ερωτηθείς αν μπορεί να ανταπεξέλθει το σύστημα, τοπικά, απάντησε πως «ανταπεξέρχεται με πληρότητα και επάρκεια».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here