Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ των δύο βουλευτών της Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και Ολυμπίας Τελιγιορίδου με αφορμή το ύψος της επιδότησης για τη θέρμανση, που έφτασε όμως… χρόνια πίσω με αναφορές στο ΠΑΣΟΚ και την Πολιτική Άνοιξη!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας πρόσφατα στο Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, υποστήριξε ότι με το υπάρχον σύστημα, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για την Καστοριά θα είναι μειωμένο για τους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, ενώ θα δοθεί ολόκληρο μόνο στο Νεστόριο όπου θεωρείται ορεινός νόμος (διαβάστε εδω).

Σήμερα όμως Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρουσίασε ένα νέο σύστημα διάθεσης του επιδόματος θέρμανσης το οποίο καταργεί το  γεωγραφικό κριτήριο και εάν ισχύσει πιθανότητα η Καστοριά θα ευνοηθεί συνολικά (διαβάστε εδώ).

Με δελτίο Τύπου, λοιπόν, ο βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας κατηγορεί την Ολυμπία Τελιγιορίδου για «κρύα ψέματα» και «γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και του εκπροσώπου του κόμματος στην Καστοριά», δηλαδή την κ. Τελιγιορίδου. Μάλιστα στο δελτίο Τύπου ο βουλευτής κάνει αναφορά και στην παρουσία της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο ΠΑΣΟΚ πριν από χρόνια. 

Άμεση ήταν η απάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, σε έντονο, επίσης, ύφος, η οποία απαντώντας στα περί γελοιοποίησης σχολιάζει πώς: «το ποιος είναι γελοίος ή όχι το ξέρει η κοινωνία και το ζει καθημερινά». Μάλιστα αναφέρεται και αυτή στο πολιτικό παρελθόν του κ. Τζηκαλάγια λέγοντας ότι «εσύ είσαι αυτός που ντρέπεσαι για την πολιτική σου πορεία και δεν αναφέρεις στο βιογραφικό σου, την πορεία σου στην Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη της ΝΔ».

Αναλυτικά τα δυο δελτία τύπου των βουλευτών της Καστοριάς

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Ζεστά λόγια και κρύα ψέματα

Θέρμανση και αντιπολίτευση

Λίγο πριν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα α ν α γ κ α ί α μ έ τ ρ α για να ξεπεράσουμε το νέο κύμα του κορωνοϊού.Όπως τα καταφέραμε τον Μάρτιο έτσι και τώρα θα γίνει.Θα έχουμε τον χρόνο αυτά να τα αναλύσουμε. Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά.

Για μέρες ξόδεψαν μελάνι,ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν τηλεοπτικές κάμερες με εικασίες,προβλέψεις ανακριβείς.Προσπάθησαν να εξαπατήσουν και να ενσπείρουν τον φόβο με κύρια υλικά τα ψ έ μ μ α τ α(όπως επί {παλαιού κακού ΠΑΣΟΚ}- ικανοποιεί η αποδοχή και υιοθέτηση του όρου από πολλούς πλέον).

Η κυβέρνηση όμως προχωρά με γνώμονα το συμφέρον όλων αλλά κυρίως των φτωχών και αδυνάτων.Έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο:

1)φέτος όπως κ α ι π έ ρ υ σ ι η βοήθεια θα είναι μεγαλύτερη από παλιά,

2) θα καταβληθεί όπως κ α ι π έ ρ υ σ ι νωρίς πριν τα Χριστούγεννα.

3)η αγορά όμως του πετρελαίου φέτος μπορεί να γίνει έως το τέλος της περιόδου ,

4) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ καταργούνται οι ζώνες Α,Β,Γ,Δ και οι Δήμοι και οι Κοινότητες χωρίζονται ανάλογα με τ ι ς α ν ά γ κ ε ς τ ο υ ς σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και

5) γ ι α π ρ ώ τ η φ ο ρ ά θα επιδοτηθεί το φυσικό και το υγρό αέριο,το πέλετ και Τ Α Ξ Υ Λ Α!,θα υπάρχουν ορεινές κοινότητες που θα δοθούν έως 700€/νοικοκυριό!Οι άλλοι φλυαρούν ψευδόμενοι συνεχώς.

Εμείς δυναμώνουμε περισσότερο αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.Οι πολίτες έχουν κρίση,αλλά και < οι φύλακες έχουν γνώσιν>.
Ζήσης Τζηκαλάγιας

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Το ποιος είναι γελοίος ή όχι το ξέρει η κοινωνία και το ζει καθημερινά»


Επειδή η υπομονή έχει τα όρια της.

κ. Τζηκαλάγια αναγκάστηκε η κυβέρνηση σας μετά την ανάδειξη του θέματος , από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , για τον εμπαιγμό με το πετρέλαιο θέρμανσης , να πάρει άρον άρον πίσω την αρχική πρόταση της κυβέρνησης  για το πετρέλαιο θέρμανσης , που αδικούσε την πλειοψηφία του κόσμου.

Τώρα το ποιος είναι γελοίος ή όχι το ξέρει η κοινωνία και το ζει καθημερινά.
Γελοιότητα είναι για παράδειγμα  να νοικιάζεις λεωφορεία για να πας στο Πισοδέρι, να παριστάνεις τον Μακεδονομάχο , να  δηλώνεις παντού ακόμα  και στην Βουλή , ότι δεν θα τους πεις ποτέ Βόρεια Μακεδονία και μόλις σε στριμώχνει το κόμμα σου να βγαίνεις σε τοπικούς σταθμούς , να αποκαλείς  την γείτονα Βόρεια Μακεδονία και να καμαρώνεις τώρα ότι έχουμε άριστες σχέσεις με την Βόρεια Μακεδονία. Από Μακεδονομάχοι γίνατε ΒορειοΜακεδονομάχοι εκεί στην ΝΔ.


Και τέλος τα περί του παλιού κακού ΠΑΣΟΚ  που αναμασάς συνεχώς.
Αγαπητέ Ζήση είμαι περήφανη για την πορεία μου στην πολιτική και στο ΠΑΣΟΚ  του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν ντρέπομαι γι’ αυτό και το έχω στο βιογραφικό μου!
Εσύ είσαι αυτός που ντρέπεσαι για την πολιτική σου πορεία και δεν αναφέρεις στο βιογραφικό σου , την πορεία σου στην Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη της ΝΔ.
Ασχολήσου με τα σοβαρά θέματα της περιοχής και άσε την αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.
Ολυμπία Τελιγιοριδου

ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ

«H Ολυμπία Τελιγιορίδου τόλμησε να φθάσει την αντιπαράθεση μέχρι… τον Κολοκοτρώνη»

Από σήμερα το πρωί η Καστοριά μπαίνει σε μία νέα, αλλά επιβεβλημένη δοκιμασία. Οι περιστάσεις αλλά και οι πολίτες απαιτούν σύμπνοια και ενότητα. Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ αναίτια υπέβαλλε πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών άρα και κατά της κυβέρνησης, η οποία θα καταπέσει στην συζήτηση στη Βουλή αλλά και στην ψηφοφορία της Κυριακής. Ο Βουλευτής της Καστοριάς της Ν.Δ Ζήσης Τζηκαλάγιας δεν μπορούσε να μην εγκαλέσει την συνάδελφό του γιατί επί μία εβδομάδα ταλαιπώρησε τους πολίτες, διασπείροντας ενσυνείδητα ψεύδη για την θέρμανση, πριν η κυβέρνηση ανακοινώσει την απόφασή της. Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ο τρόπος υπολογισμού και κατανομής, αποτελούν την κοινωνικά  δικαιότερη λύση και ανακουφίζουν σημαντικά τους πλέον αδύναμους συμπολίτες. Μία απόφαση η οποία έχει μοναδικότητα και θα μείνει. Αντί λοιπόν η Βουλευτής κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, αναγνωρίζοντας την ορθότητα της απόφασης και πιστεύοντας πως οφείλεται στον αγώνα τον…δικό της και του κόμματός της. Πέραν αυτού τόλμησε να φθάσει την αντιπαράθεση μέχρι… τον Κολοκοτρώνη. Σηκώνοντας λοιπόν το γάντι, πάμε  συνοπτικά:

  α) ο Ζ.Τζηκαλάγιας πίστεψε στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δικαιώθηκε, έγινε Πρωθυπουργός και μαζί με το <καλό ΠΑΣΟΚ> του Βαγγέλη Βενιζέλου και την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη κράτησαν την Ελλάδα όρθια, ανόρθωσε την οικονομία και έστειλε στη φυλακή την νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο Ζήσης δικαιώθηκε εκλεγόμενος Βουλευτής το 2009.  Το 2012 καταψήφισε το 2ο μνημόνιο, διαγράφηκε γνωρίζοντας πως κλωτσά την πολιτική του ανέλιξη. Ο Ζ. Τζηκαλάγιας πάντοτε όμως είχε γνώμονα την συνείδησή του ,πορευόταν ΟΡΘΙΟΣ και όχι έρποντας η προσκυνώντας. Γιαυτό και ο λαός τον δικαίωσε επανεκλέγοντάς τον Βουλευτή το 2019.

Η Ο. Τελιγιορίδου πίστευε στον Άκη Τσοχατζόπουλο που καταδικάστηκε και φυλακίστηκε

 β) όσον αφορά το Μακεδονικό. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσουν και να μην ψηφίσουν την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών. Τους είπαμε έγκαιρα και επανειλημμένα πως δημιουργεί τετελεσμένα και  δίκαιο και μετά θα είναι αδύνατον να αλλάξει. Έτσι σήμερα ακόμη και οι Βούλγαροι δεν τους αναγνωρίζουν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Εμείς όμως στην μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη της Ν.Δ πιστεύουμε πως στην δημοκρατία το κράτος και η πολιτεία έχουν συνέχεια, γι’ αυτό και παρά τα αντίθετα συναισθήματά μας, οι Βόρειοι γείτονές μας αναγνωρίζονται πλέον από εμάς ως Βόρεια Μακεδονία. Και αυτή την παραδοχή πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για το αμοιβαίο όφελος των λαών μας. Χωρίς να απεμπολούμε την  παρακολούθηση για την πιστή  εφαρμογή των όποιων θετικών υπογραφέντων στη συμφωνία.

 Από το Γραφείο Τύπου 

Νέα απάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Την μείωση κατά 20% των μη ορεινών δήμων (Καστοριάς, Άργους Ορεστικού) την έχεις ψηφίσει κ. Τζηκαλάγια

Η βουλευτής κ. Τελιγιορίδου μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, ζήτησαν δημόσια να μην εφαρμοστεί και να αλλάξει η διάταξη της ΝΔ που χώριζε την Α ζώνη σε ορεινούς και μη ορεινούς Δήμους. Σύμφωνα με την διάταξη αυτή η Καστοριά το Αργος Ορεστικό και όλα τα μη ορεινά χωριά θα πάρουν20% λιγότερη ενίσχυση από το επίδομα θέρμανσης.

Θα περίμενε κανείς από τον κ. Τζηκαλάγια στο θέμα αυτό να συμφωνήσει με την κ. Τελιγιορίδου και να ζητήσει την αλλαγή αυτής της επαίσχυντης διάταξης και όχι να κάνει πως δεν γνωρίζει.

Η διάταξη αυτή ισχύει ακόμα και σήμερα, μέχρι να έρθει στην Βουλή νέα διάταξη! Η Ν.Δ. μαζί και ο κ. Τζηκαλάγιας την έχουν ψηφίσει από τον Νοέμβριο του 2019! Τώρα τι ψεύδη διαδίδαμε εμείς για κάτι που έχει ψηφίσει  στη Βουλή ο κ. Τζηκαλάγιας, αυτό είναι προς διερεύνηση , αλλά όχι από την κ. Τελιγιορίδου.

Ο κ. Τζηκαλάγιας λέει συνειδητά ψέματα λέγοντας ότι δεν ισχύει η μείωση του 20% , όταν την έχει ψηφίσει ήδη και με τα δύο χέρια. ( επισυνάπτεται ΦΕΚ 4216- 19 Νοεμβρίου 2019).  Εκτός αν δεν ξέρει και δεν διαβάζει τι ψηφίζει επηρεαζόμενος από τους «αδιάβαστους» νεοεισερχόμενους, από το «καλό ΠΑΣΟΚ» όπως λέει στο κόμμα του υπουργούς.

Όσο αφορά το Μακεδονικό πάλι ο κ. Τζηκαλάγιας  λέει ψέματα.

Προεκλογικά στην κεντρική ομιλία του στις 1 Ιουλίου 2019,(Υπάρχει video, μην το διαψεύσει κι αυτό, μπορούμε αν δεν το έχει να του το στείλουμε) ζητούσε δημοψήφισμα για το Μακεδονικό. Το ζήτησε από την ώρα που έγινε βουλευτής; Αν ναι από ποιόν και τι απάντηση πήρε;

 Στις 7 Αυγούστου του 2019 έλεγε στην Βουλή ότι δεν θα τους αποκαλέσει ποτέ Βόρεια Μακεδονία. Τι άλλαξε από τότε;  Τον στρίμωξε το κόμμα του η ΝΔ; (Επισυνάπτεται Βίντεο).

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε  πρόταση μομφής κατά του κ. Σταικούρα με αφορμή το νομοσχέδιο που καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας και οι έλληνες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους. Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες επί ΝΔ χαρίζουν σε ιδιοκτήτες καζίνο και εφοπλιστές δισεκατομμύρια. Με αυτό το νομοσχέδιο η ΝΔ στηρίζει τους μεγαλομπαταχτήδες , γιατί σε αυτούς ανήκει και η ίδια με τα 250 εκ. ευρώ που χρωστάει και επιδιώκουν αυτά που θα χαρίσουν οι Τράπεζες στην ίδια και στους εφοπλιστές φίλους της , να τα ξαναπληρώσει ο απλός ελληνικός λαός.

Η ΝΔ στηρίζει αυτές τις πολιτικές , για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ είναι απαράδεκτες και θα δώσουμε την μάχη για να μην περάσουν.

Γραφείο Τύπου

Κατεβάστε-εδώ-το-επίμαχο-ΦΕΚDownload

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here