Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, πρ??ν από λίγα λεπτά, με… φόντο τους εκατοντάδες εμπορικούς επισκέπτες που από νωρίς το πρωί βρίσκονται στους χώρους της έκθεσης.

Στα εγκαίνια μίλησαν πέραν του προέδρου του Προφήτη Ηλία, Γιάννη Κορεντσίδη, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Αντωνίου, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος και ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής.  

Άπαντες οι ομιλητές έκαναν λόγο για μια διετία δύσκολη για τη γούνα που όμως φέτος δείχνει να ανακάμπτει. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης ανέφερε πως, η ανταπόκριση στην φετινή έκθεση είναι πολύ μεγάλη, με τους εκθέτες να έχουν υπερκαλύψει το εκθεσιακό κέντρο, ενώ προανείγγειλε και το δεύτερο Fur Festival, έπειτα από την επιτυχία του περυσινού.

Ο υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, τόνισε και ο ίδιος πως “μετά απο μια καταστροφική τριετία στο κλάδο της γούνας, ο κλάδος ανακάμπτει με τον εκσυχρονισμό, την πιστοποίηση προϊόντων και την προβολή στις παγκόσμιες αγορές.

Ο δήμαρχος Καστοριάς, δήλωσε πως ” η Καστοριά επιμένει στην παράδοση και στην δημιουργία. Θέλουμε να καταστήσουμε την Καστοριά σε παγκόσμιο κέντρο γούνας”. Ο προεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, αναφέρθηκε στην συνδιοργάνωση της έκθεσης λέγοντας πως είναι μια στρατηγική συνεργασία. ”Είμαστε εδώ και θα είμαστε και αύριο”.

 ekthesi tsonta

DSC_5146.JPG

egkainia (18).JPGegkainia (17).JPGegkainia (16).JPGegkainia (15).JPGegkainia (14).JPGegkainia (13).JPGegkainia (12).JPGegkainia (11).JPGegkainia (10).JPGegkainia (9).JPGegkainia (7).JPGegkainia (6).JPGegkainia (5).JPGegkainia (4).JPGegkainia (3).JPGegkainia (2).JPGegkainia (1).JPG

 

 

pcmind NEW

fur-fair-2017.jpg

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here