Η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Μακεδονίας  1940 -1974 (Ε.Δ.Ι.Α.)  αφιερώνει τη φετινή, 14η Θεματική Εκδήλωσή της στα Κορέστεια, στα “πλίθινα χωριά της λήθης”, με στόχο την ανάδειξη των μοναδικών αρχιτεκτονικών και δομικών ιδιαιτεροτήτων τους, καθώς και του ιστορικού φορτίου και της διαδρομής τους στη δίνη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 6.30μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: “Κορέστεια: χώρος, μνήμη, ιστορία”, όπου ιστορικοί και συγγραφείς θα παρουσιάσουν μελέτες για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της περιοχής και τον αντίκτυπο των ιστορικών γεγονότων στην εξέλιξη των Κορεστείων.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου, στις 10.30 π.μ., θα γίνει ξενάγηση στα χωριά των Κορεστείων.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Ηλία Νικολακόπουλο και γίνεται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς’.Η «ΕΔΙΑ Μακεδονίας 1940-1974» ιδρύθηκε στις 2/11/2000 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από αγωνιστές/τριες της Αντιφασιστικής και Αντιδικτατορικής Αντίστασης, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς δασκάλους, δημοσιογράφους και πολίτες που ασχολούνται με τη Δημόσια Ιστορία. Στόχος της δεν είναι μόνο η διάσωση, συλλογή, μελέτη ντοκουμέντων και μαρτυριών για την περίοδο 1940-1974, αλλά και η δημόσια παρουσίασή τους, ώστε η ιστορική μνήμη να είναι επισκέψιμη.

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here