Το σύνθετο προγνωστικό μοντέλο του European COVID-19 Forecast Hub για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη δείχνει πτώση των αριθμών των κρουσμάτων και των θανάτων – Ακόμη καλύτερη η κατάσταση την εβδομάδα έως 8 Μαΐου 

Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των θανάτων στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες εκτιμά το το σύνθετο προγνωστικό μοντέλο του European COVID-19 Forecast Hub για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη.

Το επόμενο διάστημα, και με το εύρος τιμών των προγνωστικών μοντέλων, ο σύνθετος δείκτης δείχνει ότι για το διάστημα 25 Απριλίου – 1η Μαΐου, θα καταγραφούν 17.134 κρούσματα στη χώρα μας, ένας αριθμός με μείωση πάνω από 1.000 έναντι του προηγούμενου επταημέρου.

Μεγαλύτερη βελτίωση αναμένεται την εβδομάδα έως 8 Μαΐου, όταν προβλέπονται 16.220 κρούσματα.

Ανάλογη εικόνα αναμένεται και στους θανάτους λόγω των επιπλοκών του κορωνοΪού. Έως την 1η Μαΐου, σύμφωνα με την σύνθετη πρόγνωση, εκτιμώνται 533 θάνατοι στην Ελλάδα, έναντι 553. Οι απώλειες αναμένεται να υποχωρήσουν σε 514 την εβδομάδα μέχρι 8 Μαΐου.

Το European COVID-19 Forecast Hub είναι προϊόν της σύμπραξης του πανεπιστημίου London School of Hygiene and Tropical Medicine, το οποίο είναι ειδικευμένο σε ζητήματα δημόσιας υγείας, με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Το Hub λαμβάνει κάθε εβδομάδα στοιχεία από διάφορα προγνωστικά μοντέλα και τα συνθέτει ώστε να δημοσιεύσει μία σύνθετη πρόβλεψη (η οποία αποκαλείται ensemble) για τις επιδημιολογικές εξελίξεις σε βάθος έως τεσσάρων εβδομάδων, αν και η βαθμός ασφάλειας αυξάνεται με το χρονικό βάθος.

Όπως κάθε προβλεπτικό μοντέλο, φυσικά, δεν μπορεί να προβλέψει απαραίτητα με απόλυτη ακρίβεια την πορεία της πανδημίας

Οι προβλέψεις του Forecast Hub επικαιροποιήθηκαν την Τρίτη, 26 Απριλίου, με βάση τα νεότερα στοιχεία. 

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here