Νέο 24ωρο – «φωτιά» για την Π.Ε. Κοζάνης η οποία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφει υψηλό αριθμό κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές.

Έτσι μετά τα περίπου 235 συνολικά κρούσματα τα οποία μετρήθηκαν τη Δευτέρα(167 ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ), χθες Τρίτη, το κοντέρ φαίνεται πως άγγιξε ξανά τα 200 κρούσματα με τη σημερινή-επίσημη- ανακοίνωση να προβλέπεται πως θα ξεπεράσει για άλλη μία φορά το ψυχολογικό όριο των 100 κρουσμάτων.

Τα στοιχεία αυτά είναι δεδομένο πως έχουν κλονίσει τους υγειονομικούς και όχι μόνο φορείς της Π.Ε. Κοζάνης και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς σε περίπτωση που το 10% αυτών των 450 περίπου νέων ασθενών, χρειαστούν νοσηλεία, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε προηγούμενο.

Η σημερινή πρωινή σύσκεψη, παρουσία του Περιφερειάρχη και του Διοικητή της 3η ΥΠΕ, έθεσε όλα τα δεδομένα στο τραπέζι, με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο να είναι έτοιμο πλέον για την ενεργοποίηση του plan C εφόσον τις επόμενες 2-3 ημέρες η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση διαχειρίζεται με «εσωτερικές μετακινήσεις» μεταξύ των κλινικών του Νοσοκομείου, με το plan B του Μαμάτσειου να έχει σχεδόν φτάσει στα όριά του και το επόμενο επίπεδο να προβλέπει μετακίνηση κλινικών ή δραστηριοτήτων σε άλλα Νοσοκομεία.

Όπως ο «Π» ανέφερε με πρωινό του δημοσίευμα, το Μποδοσάκειο ενδεχομένως να φιλοξενήσει περιστατικά του χειρουργικού τομέα, ενώ από πάντα στο τραπέζι είναι η περίπτωση αποκλειστικής νοσηλείας περιστατικών covid στο Μαμάτσειο.

Οι διακομιδές ασθενών αυτή τη στιγμή είναι σε μόνιμη βάση για το Μαμάτσειο, με τα γειτονικά νοσοκομεία να καλούνται να συμβάλλουν σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για όλη την Π.Ε. Κοζάνης.

Σε ότι έχει να κάνει με το πιο απευκταίο σενάριο, το οποίο ορίζεται ως plan D, κανείς δε θέλει να συζητάει για τέτοια περίπτωση η οποία προβλέπει χρησιμοποίηση άλλων χώρων εκτός Νοσοκομείου.

Ζήσης Πιτσιάβας, e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here