“Πρέπει να αυτοπεριοριστούμε, αυτήν την άσκηση μας ζητεί Ο Θεός” είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών.

Έκανε λόγο για αποδοχή με «πόνο ψυχής» της απαγόρευσης τέλεσης της θείας λειτουργίας, σημειώνοντας ότι η Ιερά Σύνοδος έκανε προοδευτικά τη μεγαλύτερη θυσία που μπορούσε.

“Η απόφαση της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο των καθηκόντων τα οποία εκτελεί, τα οποία έχει λάβει με εντολή του ελληνικού λαού, να περιφρουρήσει τη δημόσια υγεία, να προστατεύσει το αγαθό της δημόσιας υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ περισσότερα από εμάς, διότι μιλά με τους ειδικούς, γνωρίζει και πληροφορίες που δεν είναι πάντα ανακοινώσιμες. Πιστεύω με αίσθημα ευθύνης κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί βάσει των πληροφοριών και στοιχείων που έχει. Πιστεύω ότι έχει μελετήσει το παράδειγμα της Ιταλίας που εκεί πάρα πολλοί αδερφοί μας έχουν χάσει τη ζωή μας, και λυπούμαστε πολύ γι’ αυτό και συμπονούμε” επεσήμανε ο κκ. Συμεών.

“Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, πολύ πονεμένοι και πολύ θλιμμένοι. Να πω ένα παράδειγμα. Άνθρωπος που έχει ασθενή μάνα ή ασθενή πατέρα και για λόγους προφύλαξης δεν τους επισκέπτεται τούτη την ώρα κι εγώ ανήκω σ αυτούς τους ανθρώπους, δεν πονάει; Όταν λοιπόν πονάς που δεν μπορείς να επισκεφθείς τον κατά σάρκαν, τον κατά φύσι πατέρα, μάνα, τους φίλους, συγγενείς, δεν μπορείς να κινηθείς, είναι δυνατόν εμείς οι χριστιανοί που ο ναός είναι η ζωή μας, η παρηγοριά μας, η θεία λειτουργία είναι το Α και το Ω της ζωής μας. Πονάμε τούτη την ώρα, δεν είναι απόφαση που είναι εύκολη για εμάς. Γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρχει μια κατανόηση από τους ανθρώπους που δεν έχουν αυτήν την εμπειρία ή αυτήν τη γεύση, δεν είναι για “τρολάρισμα” ούτε για λοιδορία ο πόνος και η θλίψη και των κληρικών και των λειτουργών”. επεσήμανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Πηγή: enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here