Με γέμισε με αισιοδοξία, η είδηση πως η Ουχάν, η κινεζική πόλη από την οποία ξεκίνησε ο κορονοϊός, ξεπερνά την κρίση και επιστρέφει σιγά-σιγά προς την κανονικότητα. Αφού ο ιός και οι συνέπειες του φαίνεται να κλείνουν τον κύκλο τους, έγινε γνωστό πως δίνεται άδεια επαναλειτουργίας σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες στην περιοχή όπου ξεκίνησε το «κακό». Αυτό αποτυπώνεται και στο γράφημα με τα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού στην Κίνα.

Επίσης, τη Δευτέρα το βράδυ που γράφονταν το παρόν κείμενο, βρισκόμασταν στον απόηχο της ημερήσιας ενημέρωσης του Καθηγητή Τσιόδρα, η οποία έλεγε πως τα νέα κρούσματα είναι μόλις 21, ενώ δεν υπάρχει άλλος νεκρός.

Δεν είμαστε ειδικοί για να προβλέψουμε την εξέλιξη του ιού. Είμαστε όμως αισιόδοξοι πως με σωστή προφύλαξη όλων μας, και αυστηρή τήρηση των μέτρων θα εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού, και επακόλουθα θα επιταχύνουμε και της επιστροφή της χώρας μας σε κανονικούς ρυθμούς. Αλλά επειδή μέχρι τότε έχουμε πολύ ακόμα δρόμο, αξίζει να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε να τιθασεύσουμε την εξωστρεφή φύση μας.

#μένουμε_σπίτι

Αντώνης Πουγαρίδης, e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here