Μεγαλώνει ο τραγικός κατάλογος νεκρών και το δράμα στη Γαλλία – Άλλοι 514 θάνατοι σε νοσοκομεία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο κι έγιναν γνωστοί άλλοι 924 θάνατοι σε γηροκομεία και άλλα κέντρα νοσηλείας

Ξεπέρασε τους 17.000 ο αριθμός νεκρών λόγω κορωνοϊού στη Γαλλιά, καθώς ο υπουργός Υγείας Ζερόμ Σαλμόν ανακοίνωσε σήμερα πως έχασαν τη ζωή τους 514 ασθενείς σε νοσοκομεία κι έγινε γνωστός ο θάνατος 924 ασθενών σε γηροκομεία κι άλλα νοσηλευτικά κέντρα.

Συνολικά, 1.438 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 17.167.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των νεκρών που προέκυψε από τα γηροκομεία, οι αρχές Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας επισήμαναν πως η καταγραφή τους καθυστέρησε, λόγω του εορταστικού σαββατοκύριακου που προηγήθηκε λόγω Πάσχα.

Συνολικά, από την 1η Μαρτίου 10.643 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω του ιού στα νοσοκομεία και άλλοι 6.524 σε εξειδικευμένα κέντρα και γηροκομεία.

Από την άλλη, ένα θετικό σημάδι είναι η μείωση, για έβδομη διαδοχική ημέρα, του αριθμού των σοβαρών περιπτώσεων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (-273 σε σχέση με χθες), ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει υψηλός (6.457).

Συνολικά, οι γαλλικές Αρχές μετρούν 31.779 ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, με 513 να παίρνουν εξιτήριο.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here