Με αιχμές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτης του Γραμματέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Καστοριάς στ??ν Κεντρική Πολιτική του κόμματος

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει αναλύσεις ,αυτοκριτική,αυτομαστίγωμα για το πως φτάσαμε στην ηθική ,κοινωνική και οικονομική κατάσταση.

Απο το1974 και μετά η χώρα διηνυσε την καλύτερη δημοκρατική περίοδο και περίοδο μεγάλης οικονομικής ευμάρειας.
Εντοπίσαμε όμως παθογένειες κυρίως την ύπαρξη πελατειακου κράτους και αποσάρθρωση της παραγωγικής οικονομίας. Έτσι φτάσαμε σε απαξίωση της πολιτικής των κομμάτων και σε κρίση αντιπροσώπευσης.
Η δημοκρατική παράταξη έχει τρωθει εκλογικά παρά την μεγάλη ιστορική της προσφορά . Η ελληνική τραγωδία συνεχίζεται και δεν οδηγείται σε λύση .
Η σημερινή κυβέρνηση της λατινοαμερικάνικης δήθεν αριστεράς με τις αυταπάτες της οδήγησε σε σύνταξη της οικονομικής κρίσης αλλά και του προσφυγικού προβλήματος .
Η επιστροφή στην κοινή λογική και στην αντικειμενική ανάλυση μέσα απο την ορθή κρίση θα οδηγήσει στην εθνική αυτογνωσία και στην επίλυση του ελληνικού ζητήματος .
Έχουμε υποχρέωση να αποτρέψουμε τις απειλές για την πατρίδα μας όπως η εξαίρεση απο την ευρωπαϊκή οικογένεια και απο την επικράτηση των ακραίων της εθνικής απομόνωσης .
Επειδή πιστεύω ότι οδεύουμε τώρα προς το τέλος της μεταπολίτευση με την οριστική ήττα των δυνάμεων της δημαγωγίας απο οποίο σημείο του πολιτικού τόξου και αν προέρχονται η χώρα πρέπει να πάψει να λειτουργεί με όρους παρελθόντος να σταματήσουν οι γκρίνιες οι δημαγωγίες για να προχωρήσουμε στο μέλλον με σύγχρονο σχέδιο αλλιώς η πατρίδα κινδυνεύει να πεθάνει παραγωγικά,αναπτυξιακά και δημογραφικά .
Η κρίση του πολιτικού συστήματος είναι δομική και υπάρχει ανάγκη μιας νέας αρχιτεκτονικής που θα ωθήσει την πατρίδα μας στο ευρωπαϊκό της μέλλον .
– Εκσυγχρονισμός των δομών της πολιτικής ζωής ,απαλοιφή των πελατειακών σχέσεων και του πολιτικού επαγγελματισμού 
– Νέο μοντέλο διακυβέρνησης με κατάργηση του πρωθυπουργόκεντρικού συστηματος διακυβέρνησης, άλλος εκλογικός νόμος, όριο θητειών, άλλοι ρόλοι για την Τ.Α. και το συνδικαλισμό .
Να δώσουμε τέλος στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό και να πάμε σε υπέρβαση της κρίσης με επιχειρηματικότητα ίσες ευκαιρίες δίκαιη κατανομή των βαρών .
Η οικονομική ανάκαμψη μπορεί να έρθει με κορμό την μικρομεσαία επιχείρηση και τις μεγάλες επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον την εργασία και τον καταναλωτή .
Όλα αυτά προϋποθέτουν ισχυρό μεσαίο χώρο. Δύναμη στην δημοκρατική παράταξη που θα είναι απαλλαγμένη απο τις παθογένειες της τρίτης ματαπολιτευτικης δημοκρατίας .
Μια παράταξη που για να εκφράσει το μέλλον πρέπει να είναι η απεικόνιση του κράτους που θα προτείνει 
Οι προϋποθέσεις λοιπόν είναι : Ιδρυτικό συνέδριο, δημοκρατικό,συμμετοχικό θεσμικό κόμμα με ενεργά πραγματικά μέλη,ετήσια προγραμματικα συνέδρια με αποφάσεις που θα τηρούνται απο την οποία ηγεσία 
Και τέλος ισχυρή περιφερειακή δομή που θα έχει ισχυρό λόγο στα περιφερειακά ζητήματα.
Αυτό το πλαίσιο της πολιτικής απαιτεί τόλμη συνταγματικές αλλαγές στην χώρα και τομές στον χώρο.Αξιζει να προσπαθήσουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here