Επίθεση από κάμπιες δέχεται εδώ και 20 ημέρες  μεγάλη δασική έκταση στην περιοχή του Δήμου Κοζάνης που βρίσκεται μεταξύ των ορίων Αιανής, Χρωμίου Ροδιανής έως και την Λευκοποπηγή.

Μέχρι σήμερα έχει προσβάλει  περίπου 20000 στρέμματα δάσους κυρίως από πουρνάρια και δρυς. Η καταστροφή είναι μεγάλη μεγάλη καθώς χιλιάδες κάμπιες έχουν κατακλύσει την περιοχή, φτάνοντας και στις αυλές των σπιτιών του Χρωμίου κατατρώγοντας καλλιέργειες και καρποφόρα δέντρα, ενώ έχουν μολυνθεί και οι βοσκότοποι.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της Τ.Κ Ευάγγελος Γαμβρέλας, το φαινόμενο είχε ξεκινήσει πριν από 20 ημέρες από την περιοχή του Ιλαρίωνα και έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ζητώντας από τους αρμοδίους,να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση του.

Από την πλευρά  του το Δασαρχείο αναμένει τα αποτελέσματα από το αρμόδιο Ινστιτούτο στην Θεσσαλονίκη  όπου έχουν σταλεί τα δείγματα και φωτογραφικό υλικό για να αποφασιστούν οι ενέργειες που προβλέπονται σε συνεργασία και με το αρμόδιο Υπουργείο για την  καταπολέμηση του φαινομένου, το οποίο βρίσκεται σε έξαρση και θα αρχίσει να υποχωρεί σε δυο βδομάδες περίπου, καθώς ολοκληρώνεται και ο κύκλος ζωής της κάμπιας που μετατρέπεται σε νυχτοπεταλούδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά προσβάλλεται η περιοχή από κάμπιες, η οποία αποτελεί έναν από τους ζημιογόνους οργανισμούς σε αρκετά δάση της χώρας μας

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here