Μεγάλος είναι ο όγκος των ασθενών που καλούνται να διαχειριστούν τα Νοσοκομεία της Π.Ε Κοζάνης με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος.  Τις τελευταίες ημέρες ύποπτα και θετικά στον ιό κρούσματα, μεταφέρονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αλλά και σε Μονάδες Υγείας στα  Γρεβενά και την Καστοριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κλινικές covid 19 είναι γεμάτες και στα δυο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας από ασθενείς με κορονοϊό, ενώ προς έλλειψη κλινών οδεύουν και τα υπόλοιπα  Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Η έλλειψη κλινών για νοσηλεία είναι και παραμένει το ζητούμενο και στο τραπέζι των απανωτών συσκέψεων που γίνονται καθημερινά.

Σε εφαρμογή μπαίνει το πλάνο Β΄με την εσωτερική μετακίνηση ασθενών σε κλινικές που μετατρέπονται σε covid 19, ενώ εάν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί και εφόσον χρειαστεί, θα ενεργοποιηθεί και το πλάνο C΄, οπότε θα χρησιμοποιηθεί  η ψυχιατρική κλινική για να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες κλίνες.

Αυτό συζητήθηκε  στην χθεσινή σύσκεψη, παρουσία του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη, όπου στο τραπέζι μπήκαν όλα τα δεδομένα, ακόμα και της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών προς αναζήτηση παθολόγων και αναισθησιολόγων.

Από την πλευρά τους οι Ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει την στήριξη τους για να συνδράμουν, λειτουργώντας, όπως δήλωσε, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης Τσεβεκίδης, ιδιωτική δομή υγείας εφόσον αποφασιστεί, για νοσηλεία θετικών στον ιό πολιτών.

Την ίδια ώρα, παραμένει η ανάγκη ενίσχυσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στα Νοσοκομεία της περιοχής.

Δέσποινα Αμαραντίδου, ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here