Ένα ακόμη μεγάλο… δώρο εξασφάλισε η κυβέρνηση για τους κατοίκους της Κοζάνης οι οποίοι πλέον θα μετατρέπουν τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ σε… προσωπική τους υπόθεση.

Στα πλαίσια της δίκαιης μετάβασης και με τον φόβο να ερημώσει η γειτονική μας περιφέρεια, έπειτα από παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη, Στάθη Κωνσταντινίδη, οι Κοζανίτες αποκτούν μπόνους εντοπιότητας για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Το μπόνους, μάλιστα, θα ανέρχεται σε 20 μόρια όταν για παράδειγμα τα μόρια για διδακτορικό είναι μόλις 5.

Στην παρέμβαση για το μπόνους εντοπιότητας που θα λαμβάνουν οι κάτοικοι της ΠΕ Κοζάνης στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αναφέρθηκε μιλώντας στο webtv του e-ptolemeos.gr και τον Αντώνη Πουγαρίδη, ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες στους γραπτούς διαγωνισμούς θα λαμβάνουν 20 μόρια στους διαγωνισμούς, με τον κ. Κωνσταντινίδη να λέει πως: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάσταση που αφορά και θα αφορά στο μέλλον στη διαδικασία προσλήψεων. Ουσιαστικά με αυτό το νομοσχέδιο προβλέπεται η διενέργεια κάθε δύο χρόνια γραπτού διαγωνισμού για τις προσλήψεις και σε αυτή τη διαδικασία, η εντοπιότητα, δηλαδή οι μόνιμοι κάτοικοι της ΠΕ Κοζάνης θα λαμβάνουν μια εντοπιότητα, ένα επιπλέον μπόνους 20 μονάδων. Αυτό για να γίνει αντιληπτό θα πρέπει να συγκριθεί με τις 5 μονάδες που παίρνει κάποιος που κατέχει διδακτορικό. Με αυτή την πριμοδότηση, οι άνθρωποι από την ΠΕ Κοζάνης θα μένουν στον τόπο μας, δεν θα υπάρχουν διαρροές ανθρώπων, όπως διαπιστώθηκε τα προηγούμενα χρόνια».

«Πρόκειται για μια δίκαιη και εύκολη παρέμβαση, δεδομένου ότι η περιοχή μας πλήττεται, υπάρχει υψηλή ανεργία και δημογραφικό πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δικαιολογούνται αυτές οι παρεμβάσεις. Ήμουν ένας από τους 10 ομιλητές της ΝΔ στη Βουλή (όπου πλέον μιλούμε με κλειστό αριθμό), στο Σ/Ν για τον ΑΣΕΠ. Είχα μελετήσει ότι σε αυτή την περίπτωση συμπεριφερόταν ως παραμεθόριες και οι τρείς Περιφερειακές Ενότητες της Δ. Μακεδονίας. Είδα το κενό, το συνέδεσα με την απολιγνιτοποίηση και ενεχύρησα στις 12 παρά πέντε της ίδιας ημέρας στον υπουργό, το αίτημα για να συμπεριληφθεί και η ΠΕ Κοζάνης στην διαδικασία», εξήγησε, ο ίδιος, αναφορικά με το πώς κινήθηκε η διαδικασία για την μοριοδότηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνστνατινίδη, ο υπουργός γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου και αποδέχθηκε αυτή την παρέμβαση, προέβη σε νομοτεχνική βελτίωση, επί του νομοσχεδίου και συμπεριελήφθησαν όλοι οι δήμοι της ΠΕ στην πρόβλεψη, ώστε όπως τόνισε, οι άνθρωποι της περιοχής να καταλαμβάνουν τις θέσεις.

Πρακτικά, αφορά τους περισσότερους διαγωνισμούς για την πρόσληψη στο δημόσιο: Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ΠΕ και ΤΕ. Ουσιαστικά, για την μεγάλη πλειονότητα των διαδικασιών και των υποψηφίων.

«Πρακτικά, πολλά ζητήματα την κατάλληλη στιγμή, με την κατάλληλη τεκμηρίωση μπορούμε να τα κερδίσουμε. Εμπίπτει και αυτή η πράξη στην ενίσχυση της περιοχής στο πλαίσιο της ρήτρας δίκαιης μετάβασης, που επαναλαμβάνουμε και διεκδικούμε όλοι οι βουλευτές με ένταση και πειθώ και βρίσκονται δυνατότητες να αμβλυνθούν για την υφιστάμενη απολιγνιτοποίηση», προσέθεσε.

«Όλοι με συνέπεια να σταθούμε πάνω από τις προβλεπόμενες διαδικασίες»

Ο κ. Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε, επίσης, για την επιδημιολογική κατάσταση, λέγοντας πως τα μηνύματα είναι σχεδόν ενθαρρυντικά και «αν δείξουμε λίγη επιμέλεια και προσοχή, μπορούμε να βγούμε από τον φαύλο κύκλο. Πρέπει όλοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι υπηρεσίες, να είναι πολύ προσεκτικές. Είδαμε τα πρόσφατα στοιχεία που προβλημάτισαν την κοινωνία και δημιουργούν όρους έλλειψης εμπιστοσύνης προς τις ελεγκτικές διαδικασίες. Όλοι με συνέπεια να σταθούμε πάνω από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα για να μη δημιουργείται η αίσθηση ότι κάτι δεν εφαρμόζεται σωστά. Να πιστεί η κοινωνία για να υποστηρίξει την προσπάθεια».

Με πληροφορίες από e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here