Πρόκειται για έναν επιμελημένο χώρο που οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πηγαίνουν με τους σκύλους τους – Δημιουργήθηκε κατόπιν αιτήματος όσων δεν έχουν κατοικίδιο, που θεωρούσαν ότι δεν μπορούν να απολαύσουν τη δική τους βόλτα

Στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο βρίσκεται το πρώτο πάρκο Σκύλων που εγκαινιάστηκε στην Κρήτη.

Το πάρκο είναι ένας χώρος επιμελημένος, που οι ιδιοκτήτες των σκύλων θα μπορούν να πηγαίνουν με τα κατοικίδιά τους και να τα αφήνουν να παίζουν ελεύθερα, καθώς περιμετρικά η έκταση έχει φράκτη.

Η δημιουργία του πάρκου αποτελούσε αίτημα και όσων δεν έχουν κατοικίδιο, καθώς θεωρούσαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ένα περίπατο στον Καράβολα, δίχως πιθανές παρεξηγήσεις.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για τη δημιουργία του πάρκου, ενώ κάλεσε τους δημότες να τον αγαπήσουν. «Είμαι βέβαιος ότι όσοι το χρησιμοποιούν, θα δείξουν την ανάλογη προσοχή, θα ακολουθούν τις οδηγίες για την ορθή συμπεριφορά εντός του χώρου, και θα φροντίζουν, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να παραμείνει καθαρό», τόνισε ο δήμαρχος.

dog_park_1

Η δημιουργία του πάρκου έγινε μετά από σειρά επαφών φιλοζωικών σωματείων αλλά και πολιτιστικών συλλόγων που ζητούσαν το χώρο. Είχε προηγηθεί η δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων που αφορούσε τη δημιουργία δημόσιας τουαλέτας τετράποδων. Στο χώρο που δημιουργήθηκε οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να επιμελούνται την έξοδο των τετράποδων, ενώ παράλληλα δημιουργείται το πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να φροντίζουν τη σχέση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των σκύλων τους και τον υπολοίπων πολιτών.

Στο Πάρκο Σκύλων αναμένεται να υπάρξουν και εκδηλώσεις για τα τετράποδα, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη αλλά και την εκπαίδευση όλων προς τις υποχρεώσεις που οφείλουν οι άνθρωποι να έχουν για τα κατοικίδια τους.

dog_park_2

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here