Η γαλακτοβιομηχανία Eurofood Quality S.A, του Ξενοφώντα Βεργίνη αναλαμβάνει άμεσα την παραλαβή του γάλακτος από τους κτηνοτρόφους της Χρυσής.

Για την απόφασή του αυτή, αλλά και πολλά άλλα θέματα μίλησε ο ιδιοκτήτης της Eurofood Quality S.A. (που έχει έδρα στην Καστοριά), Ξενοφών Βεργίνης, στον Χρήστο Νατσούλη και στον Antennes FM 93.6.

Ενώ, παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο οποίος τον ευχαρίστησε γι ακόμη μια φορά δημόσια, γι αυτή του την απόφαση.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ευχαριστήριο Γκοσλιόπουλου για την παραλαβή του γάλακτος των κτηνοτρόφων του οικισμού Χρυσής του Δήμου Νεστορίου

Αγαπητέ κ. Βεργίνης Ξενοφών,

Εκ μέρους των κτηνοτρόφων του οικισμού Χρυσή, αλλά και όλων των δημοτών του Δήμου Νεστορίου, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, γιατί η επιχείρησή σας (Eurofood Quality S.A) ανέλαβε άμεσα την παραλαβή του γάλακτος που παράγουν οι κτηνοτρόφοι του συγκεκριμένου οικισμού όταν άλλη, επώνυμη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, που έως τότε έπαιρνε το γάλα, τους εγκατέλειψε, μόλις εμφανίστηκε ένα και μοναδικό κρούσμα κορωνοϊού στον οικισμό, που δεν σχετιζόταν άμεσα με τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς, παρ’ όλο που υπάρχει πρωτόκολλο ασφαλούς παράδοσης του γάλακτος και φυσικά κανένας απολύτως κίνδυνος από την κατανάλωση των προϊόντων, εξ αιτίας της επεξεργασίας που ακολουθείται από την συγκέντρωση, μέχρι το τελικό προϊόν.

Μάλιστα εστάθη αδύνατον να αλλάξει άποψη η συγκεκριμένη εταιρεία, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες μας προς τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες και την δημοσιότητα του θέματος σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Η απόφαση σας αυτή, που ελήφθει ακαριαία μετά την κατάθεση του αιτήματός μας, αποδεικνύει τα κοινωνικά αντανακλαστικά και την ευαισθησία που διαπνέει την λειτουργία της επιχείρησής σας και υμών προσωπικά, σε αντίθεση με την απαράδεκτη, ρατσιστική και ανήκουστη συμπεριφορά της άλλης εταιρείας, που συμπεριφέρθηκε στους μικρούς παραγωγούς-βιοπαλαιστές του ορεινού αυτού οικισμού του Γράμμου με τον χειρότερο τρόπο, την πιο κρίσιμη στιγμή για την Καστοριά που όλοι μας δίνουμε τον αγώνα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Είναι ευτυχές το γεγονός ότι στον τόπο μας λειτουργεί μια γαλακτοβιομηχανία με τέτοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές, που μέσω της προώθησης της επιχειρηματικότητας , από τη μια μεριά δίνει δουλειά σε τόσους πολίτες του Νομού Καστοριάς άμεσα η έμμεσα και από την άλλη προτάσσει το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας , στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Με εκτίμηση,
Χρήστος Γκοσλιόπουλος
Δήμαρχος Νεστορίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here