Είκοσι περίπου φαρμαδόροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά συνεργαζόμενοι αποκλειστικά με το δημοπρατήριο της NAFA βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Καστοριά, προκειμένου να συμμετέχουν σε διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η NAFA .

Ταυτόχρονα οι φαρμαδόροι έχουν επισκεφτεί  αρκετά εκτροφεία αλλά και γουνοποιητικές επιχειρήσεις σε Καστοριά και Σιάτιστα.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιων κάλεσε στα γραφεία του Συνδέσμου τους ξένους φαρμαδόρους όπου τους καλωσόρισε ο επιστημονικός συνεργάτης του ΣΕΓ κ. Νίκος Παναγιώτου  μαζί με τον Β’ Αντιπρόεδρο του ΣΕΓ κ. Ντίνο Σαλαγιάννη, και μαζί με τον Αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο της NAFA στην Ελλάδα Χαράλαμπο Πούλιο, έκαναν μία σφαιρική ενημέρωση τόσο για τις δράσεις και πρωτοβουλίες του ΣΕΓ αλλά και του δημοπρατηρίου της NAFA από την πλευρά του κ. Πουλιου για την προώθηση του προϊόντος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν και στις διεθνείς εξελίξεις και τις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά τους, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα με την προώθηση των έτοιμων ενδυμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Πούλιος επικεντρώθηκε στο ολοκληρωμένο μάρκετινγκ που διαθέτει η NAFA, το οποίο ξεκινάει από την υποστήριξη των φαρμαδόρων, των αγοραστών της πρώτης ύλης, την τεράστια γκάμα προϊόντων που διαθέτει τόσο σε Mink όσο και σε άγρια δέρματα, με τις προωθητικές ενέργειες για τις πωλήσεις ετοίμων ενδυμάτων, τα διάφορα ενημερωτικά σεμινάρια, την συμμετοχή και τις δράσεις σε Εκθέσεις Γούνας, την διαφήμιση σε διεθνή κλαδικά περιοδικά, την συνεργασία με μεγάλους διεθνείς οίκους μόδας κ.α.

Τέλος, ο εκπρόσωπος των ξένων φαρμαδόρων κ. Jeff Mitchell, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το υψηλό επίπεδο  λειτουργίας και οργάνωσης και διαχείρισης που  έχουν οι Έλληνες φαρμαδόροι αλλά και οι επιχειρήσεις έτοιμων προϊόντων τις οποίες επισκέφτηκαν και ενημερώθηκαν.

Όσον αφορά για την εκτίμησή του στο πως θα διαμορφωθούν οι τιμές της πρώτης ύλης τη νέα σεζόν, τόνισε πως ’’Τα τελευταία χρόνια υπήρχε μία υπερπαραγωγή δερμάτων και αυτό σε συνδυασμό με την κρίση, δημιούργησε σημαντική πτώση των τιμών. Ωστόσο, όμως, τη νέα περίοδο έχει προβλεφθεί  σημαντική μείωση παραγωγής  των δερμάτων και αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα της πρώτης ύλης’’, και πρόσθεσε : ’’ Το μέλλον και οι προοπτικές είναι πλέον, η μείωση παραγωγής και η υψηλή ποιότητα δερμάτων, προκειμένου να υπάρξει αύξηση στην ζήτηση αλλά και στις τιμές, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς να κάνουμε καλύτερη διαχείριση αλλά και επενδύσεις, προκειμένου να βελτιώνουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητά μας’’.

Τέλος, ο κ. Mitchell αναφέρθηκε στις σχέσεις των εκτροφέων με το δημοπρατήριο της NAFA, επισημαίνοντας πως η συνεργασία των δύο πλευρών είναι άψογη.’’ Οι υπεύθυνοι του δημοπρατηρίου μας υποστηρίζουν σε όποια προβλήματα προκύπτουν και μας κατευθύνουν με διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις, έτσι ώστε να είμαστε ενημερωμένοι για τις διεθνείς εξελίξεις’’, κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here