Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κατάληψη

Έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι της Κρυσταλλοπηγής με τη λειτουργία των διοδίων της Ιεροπηγής, καθώς επιβαρύνονται δυσβάσταχτα οικονομικά, γι’ αυτό και έχουν προαναγγείλει ότι στις επόμενες ημέρες προτίθενται να προχωρήσουν σε κατάληψη του σταθμού διοδίων.

Μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρυσταλλοπηγής, Θεόφιλος Μπαζίνας, υπογράμμισε ότι «είναι κατάφωρη αδικία, για μία απόσταση δέκα χιλιομέτρων μέχρι το διπλανό χωριό, την  Ιεροπηγή, από την οποία τα διόδια απέχουν μόλις 500 μέτρα, να πληρώνουμε το αντίτιμο της διέλευσης». Πρόσθεσε πως «το κόστος είναι δυσβάστακτο για τους φτωχούς κατοίκους της Κρυσταλλοπηγής, που στην πλειοψηφία τους είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Είναι πολλοί αυτοί πολύ μετακινούνται στην Καστοριά τουλάχιστον δύο φορές ημερησίως, για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, στα φροντιστήρια κ.λ.π.  Αυτοί οι συγχωριανοί μας πληρώνουν 8,40 ευρώ κάθε μέρα για διόδια. Μη σας πως ότι ακόμη και για μια ασπιρίνη να πάμε, πρέπει να περάσουμε από τα διόδια». Επειδή, όπως είπε «αυτό είναι άδικο για το ακριτικό χωριό μας, όλοι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κατάληψη του σταθμού διοδίων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε ελεύθερη διέλευση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, «όταν ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, πραγματοποίησε τα εγκαίνια του καινούργιου δρόμου Ιεροπηγής – Κρυσταλλοπηγής, του θέσαμε το θέμα των διοδίων για τους κατοίκους του χωριού, αλλά η απάντησή του ήταν διπλωματική, δηλαδή θα δούμε κ.λ.π., αλλά βεβαίως δεν έγινε τίποτα». Παρεμβαίνοντας στο θέμα ο δήμαρχος Πρεσπών Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, εξέφρασε την συμπαράσταση της δημοτικής Αρχής στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ακριτικής Κρυσταλλοπηγής, ενώ μας πληροφόρησε και για τα παράδοξα που συμβαίνουν: ότι δηλαδή, αν και υπάρχει απόφαση του υπουργού Υποδομών για απαλλαγή από τα διόδια των κατοίκων των όμορων νομών, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, εν τούτοις η απόφαση δεν εφαρμόζεται, προφανώς, όπως είπε, κατόπιν πιέσεων που ασκούνται από την Ε.Ε. Για την ίδια απόφαση μίλησε και ο κοινοτάρχης Κρυσταλλοπηγής Θ. Μπαζίνας, λέγοντας πως «δείχνουμε την απόφαση στους υπευθύνους του Σταθμού Διοδίων, αλλά μας λένε ότι γνωρίζουμε την απόφαση, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε γραπτή εντολή υλοποίησης».

e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here